Hlavní obsah

Slávističtí odchovanci svými trefami posunuli Liberec na třetí příčku. Na tabulku se kouká pěkně, culil se šťastný střelec Červ

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odčiňují horor z minulé sezony. Vstup do posledního ročníku Fortuna Ligy ještě pod Pavlem Hoftychem měl Slovan otřesný, v současnosti ale družina Luboše Kozla jede jako dobře namazaný stroj. Na pohled atraktivní herní styl doplňuje i velmi slušnými výsledky, poslední výhra 2:0 s Bohemians ji dokonce posunula na průběžné třetí místo tabulky za ligové hegemony Plzeň a Slavii. „Nejvíce mě těší ale to, že se konzistentně prezentujeme přesně tím fotbalem, jaký chceme hrát,“ pochvaloval si liberecký kouč.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Zleva Adam Jánoš z Bohemians a Matěj Valenta z Liberce.

Článek

Za vítězstvím šli Severočeši od samého začátku. Hned z první akce totiž udeřili, již ve druhé minutě utkání si Matěj Valenta, hostující z pražské Slavie, zpracoval na hranici šestnáctky přihrávku Jana Mikuly a z druhého dotyku levačkou trefil přesně dolní růžek branky Romana Valeše. „Pokaždé apelujeme na to, abychom do utkání vstoupili aktivně. Brzy vstřelená branka nás nastartovala a byli jsme celkově aktivní na míči, to je cesta k úspěchu," hodnotil výkonu svého týmu Kozel.

Bohemians sice Slovan následně opticky zatlačili, žádnou stoprocentní tutovku se jim ale vytvořit nepodařilo. Defenzíva modrobílých si dokázala poradit s několika nebezpečnými standardkami a když už domácí ohrozili branku, strážil ji bezchybný Oliver Vliegen, který si mimochodem svůj ligový debut odbyl na jaře právě v Ďolíčku.

Úvod druhého dějství přinesl další radost pro Liberec. Svoji první branku za Slovan totiž povedenou ranou zpoza šestnáctky vsítil další z odchovanců Slavie v jeho řadách, středopolař Lukáš Červ. „Cítil jsem, že už bych rád dal branku. Bavil jsem se o tom i s agentem, ten mi také říkal, že už bych se mohl konečně trefit, takže mě těší, že mi to tam spadlo," komentoval liberecký záložník svůj první gól v sezoně.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Liberec bojoval v osmém kole Fortuna ligy na hřišti Bohemians

Zbytek utkání měli svěřenci trenéra Kozla již pod kontrolou, na jejich cestě za třemi body nic nezměnila ani dvě vyloučení v krátkém časovém sledu. V 70. minutě šel předčasně pod sprchy domácí Ondřej Petrák za faul na Christiana Frýdka, o chvilku později jej následoval střelec první branky Valenta, který nevybíravě dohrál střídajícího Martina Hálu.

Frýdek ale po inkriminovaném zákroku musel kvůli zdravotní indispozici střídat, což trenérovi Liberce při již tak četných absencích přidělalo vrásky na čele. „Jedná se o zranění kotníku, Christiana čekají další vyšetření. Věříme, že to nebude nic vážného, středových hráčů zase tolik nemáme. Dlouhodobě už postrádáme Ghaliho a Doumbiu, navíc dostal dnes Valenta červenou," uzavřel na mírně negativní notě Kozel.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články