Hlavní obsah

Slovácko spasil mrznoucí Holzer. Liga v lednu? Musíme se s tím poprat, říká šťastný střelec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na výhru se nadřeli, ale nakonec splnili v premiérovém ligovém duelu v novém roce roli favorita. Fotbalisté Slovácka přetlačili před svými fandy díky trefě střídajícího Daniela Holzera dvacet minut před koncem utkání České Budějovice 1:0.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Záložník Daniel Holzer (vpravo) ze Slovácka dává branku.

Článek

„Viděl jsem, že si Marek Havlík zasekl míč a chystal se centrovat. Naslepo jsem proto běžel do soupeřovy šestnáctky. Našel mě perfektně. Byl jsem za zády budějovického obránce, takže mě neviděl. Dostal jsem se před něj. Brankář proti mně nevyběhl, a tak jsem si zpracoval balon a poslal ho do sítě," popsal šťastný Holzer klíčový okamžik.

Připustil, že ho Dynamo překvapilo aktivní hrou. „Po přestávce jsme se ale zlepšili, a nakonec i vstřelili vítěznou branku," potěšilo ho. Přiznal, že velká zima ho trochu zaskočila. „Na lavičce to ještě šlo, tam je člověk navlečený. Když jsem se ale dostal na hřiště, měl jsem zmrzlé prsty. Hlavně silný vítr byl hodně nepříjemný. Pokud se ovšem rozhodlo, že se bude liga hrát v lednu, tak se s tím musíme poprat," tvrdil Holzer.

Pro fotbalisty Slovácka mohlo být v zápase podstatně hůř, kdyby ve 13. minutě potrestal českobudějovický Hora gólem chybnou rozehrávku hradišťského gólmana Nguyena. Míč, který napálil z velké dálky, už už směřoval do sítě, avšak kapitán moravského mužstva Kadlec zachránil na poslední chvíli svůj tým od pohromy. „Nebyl to pro mě vůbec příjemný moment. Káca byl naštěstí dostatečně rychlý a balon uklidil do zámezí. Nevím, jestli bych to stihl já. Spíš jsem se trochu obával, abychom si nepřekáželi. Naštěstí to dopadlo dobře," oddechl si Filip Nguyen. „Vstoupili jsme do jarní části ligy tříbodovým ziskem, což je mimořádně důležité," radoval se.

Reklama