Hlavní obsah

Slovácko srazily individuální chyby. My jsme s našimi šancemi hazardovali, mrzí Svědíka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když řídil fotbalisty Slovácka kvůli zdravotním problémům na dálku, vybojoval jeho tým v úvodu sezony čtyři ligové body za domácí triumf nad Českými Budějovicemi a bezbrankovou plichtu v Ostravě s Baníkem. Kouč Martin Svědík se v zápase s Olomoucí vrátil na lavičku, avšak štěstí Hradišťským nepřinesl. V moravské bitvě blízkých soupeřů museli skousnout porážku 0:2.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Slovácka Martin Svědík v zápase proti olomoucké Sigmě.

Článek

„Prohráli jsme kvůli dvěma individuálním chybám, které už příliš nešlo napravit," konstatoval trenér v narážce na hrubku brankáře Heči, jemuž před vedoucí trefou Sigmy vypadl z náruče centrovaný balon, a Daníčkovu ztrátu míče na polovině hřiště, kterou potrestal olomoucký Vodháněl ze sóla druhým gólem.

Naopak fotbalisté Slovácka svoje šance zužitkovat nedokázali. „Hazardovali jsme s nimi. Nedařilo se nám dopravit balon do sítě ani z metru. To jsou hlavní příčiny, proč jsme vyšli bodově naprázdno," uvědomoval si zklamaný Svědík.

Za hru v poli přitom svoje hráče pochválil. „Když jsme zaostávali o gól, zahodili jsme spoustu střeleckých příležitostí. I za stavu 0:2 jsem byl pořád přesvědčený, že se dá s výsledkem ještě něco udělat. Vždyť jsme byli pohyblivější a docela solidně jsme kombinovali. Jenže fotbal se hraje na góly a v tomto směru nás Olomoučtí předčili," musel uznat.

Hečovi ani Daníčkovi se Svědík promluvit do duše nechystal. „Oni sami dobře vědí, že chybovali. Štve je to ze všech nejvíc. Musíme se z utkání s Hanáky poučit a jít dál," věří, že se jeho fotbalisté zbaví do dalšího ligového duelu v Praze na Bohemians splínu z nezdaru před svými fandy. „Dobře se na zápas v Ďolíčku připravíme," předsevzal si.

Doufá, že v utkání v hlavním městě ani v dalších střetnutích nejvyšší soutěže už nebude na lavičce chybět. „V době, kdy jsem nemohl být s mužstvem, jsem si uvědomil, že zdraví je ze všeho nejdůležitější. Není to klišé. Úplně vyhráno ale ještě nemám. Mrzelo mě, že nemůžu být u týmu a podpořit kluky osobně. Snad už k tomu znovu nedojde," věří Svědík.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.