Hlavní obsah

Smolař kola? Po půlminutě musel do sprch. Na tréninku by udělal to stejné! míní exsparťan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak rychle zápas začal, tak pro někoho stejně rychle i skončil. Mezi smolaře uplynuvšího 25. kola české nejvyšší fotbalové soutěže rozhodně můžeme zařadit českobudějovického obránce Lukáše Havla. Na hřišti strávil necelou minutu, jeho brzká červená karta se následně podepsala pod soupeřovým gólostrojem. České Budějovice vyfasovaly bůra a ze Zlína odjely s porážkou 1:5. „Nedomyslel následky, které to ve finále mělo,“ vysvětluje fotbalový expert Sport.cz Jan Malý v pořadu Přímák.

Smolař kola? Budějovický Lukáš Havel oslabil svůj celek už v první minutě. Debata v pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Českým Budějovicím se domeček z karet začal otřásat již během první minuty, kdy unikajícího zlínského útočníka Vukadinoviče marně stíhal Havel. A jelikož byl druhý jmenovaný posledním hráčem svého celku, mělo zaškrobrtnutí o soupeřovu nohu nemalé následky. V rukou sudího se objevila červená karta.

„Byla tam chyba, prohraný souboj a přihrávka skrz obranu za obranu. Zezadu doběhl hráče a myslím si, že mohl volit jiný směr napadání. Dostal se za něj a červená karta byla nevyhnutelná," říká bývalý reprezentační obránce Pavel Mareš v pořadu Přímák. „Někde se říká, že když nenecháš hráče vystřelit, tak nevěříš gólmanovi," doplnil s úsměvem.

Přímák s bývalým fotbalovým reprezentantem Pavlem MarešemVideo: Sport.cz

Šestadvacetiletý Havel přitom spadá do kategorie zkušených hráčů. V lize mu chybí jediný zápas k završení odehrané stovky. „Ten hráč se z toho možná poučí a příště to vyřeší jinak. Třeba se v životě do takové situace nedostal. Chtěl to samozřejmě zachránit, chtěl tomu pomoc. Ale to finále nebylo úplně dobře zvládnuté. Mohl to řešit trochu jinak," přiznává Mareš.

O vítězi bylo takřka jasno už po prvním poločase. Budějovice inkasovaly dvakrát, po změně stran musel brankář Šípoš lovit míč ze své svatyně v dalších třech případech. Cennou útěchou byla kontaktní branka. Zlín přesto soupeře deklasoval 5:1.

„Nedomyslel následky, které to ve finále mělo. Hrát celý zápas o jednoho muže míň je opravdu rozdíl. Viděli jsme to na podzim, kdy Slavia hrála v Plzni a Santos dostal brzkou červenou kartu. Slavia pak neměla šanci," přirovnává novinář Sport.cz Jan Malý souboj, ve kterém Viktoria zvítězila 3:0.

Sparta má od loňského prosince kotelníky opět v zádech. Debata v pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Velezkušený Mareš je naopak přesvědčen, že by se šestadvacetiletý obránce zachoval stejně i na tréninku. „Garantuji vám, že by to v tréninku udělal také. Tam se nehraje o nic. A to je možná ono. Měli by se tam na to zaměřovat. A když se to děje na tréninku, tak se to bude dít i v zápase," přesvědčuje sedmačtyřicetiletý bronzový medailista z EURO 2004.

„Já bych to řešil tak, že bych doběhl a byl bych nejblíž, co bych mohl být. Kdyby Vukadinovič prováhal možnost střely, tak bych tam zkusil sáhnout. Představte si, že hráč běží 70 metrů maximální rychlostí, doběhne před šestnáctku, a pak má zakončovat. Nic jednoduchého," doplnil Mareš, který s profesionální kariéru začínal právě v rodném Zlíně, kde dohromady odehrál 41 zápasů.

Reklama

Související témata:
  2 : 1 Sparta - Ostrava 2 : 1 dohráno
20240514T19 : 30:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  0 : 1 Ml. Boleslav - Slovácko 0 : 1 dohráno
20240514T17 : 00:00+0200
Ml. Boleslav vs. Slovácko
Ml. Boleslav vs. Slovácko
Ml. Boleslav
Slovácko
  Slavia - Plzeň dnes 19 : 30
20240515T19 : 30:00+0200
Slavia vs. Plzeň
Slavia vs. Plzeň
Slavia
Plzeň
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články