Hlavní obsah

Snad jsem zpět, doufá mladík Ševčík. Dokáže produktivní duo sestřelit Plzeň?

Podzimní část fotbalové Fortuna ligy se blíží ke konci, před závěrečným víkendovým kolem jsou v plánu ještě dvě středeční dohrávky. V Plzni se dnes (17:00) pokusí překvapit Zbrojovka Brno, která se jako nováček nachází na sympatickém osmém místě. Spoléhá hlavně na útočné duo Jakub Řezníček a Michal Ševčík. Druhý jmenovaný doufá, že po několika utkáních bez zápisu do ofenzivních statistik je zpět fotbalista ze začátku sezony.

Foto: ČTK

Záložník Zbrojovky Brno Michal Ševčík v domácím utkání proti pražské Spartě.

Článek

Reprezentant do 21 let Ševčík vlétl do aktuálního ročníku jako kometa, na začátku října však přišlo období, kdy za tři duely zaznamenal „jen" jednu asistenci. Často střídal dříve, než bylo zvykem a kouč Richard Dostálek hlásil, že od svého opory potřebuje pracovitější výkony.

„Nedělal bych z toho vědu, šlo jen o pár duelů, kdy mé výkony možná nebyly úplně optimální. Asi jsem se moc nedostával do hry a tolik si nevěřil na balonu. Ale doufám, že série je definitivně pryč a budu pokračovat v tom, co se aktuálně děje," říká 20letý ofenzivní záložník.

Od pohárového duelu s Táborskem už ale opět kraluje ligovým trávníkům. V posledních čtyřech soutěžních zápasech má bilanci 3+2 a co je důležitější, Zbrojovka v nich dokázala třikrát zvítězit.

„Soupeře se něj připravují, Michal se v každém utkání snaží podat co nejlepší výkon, kterého je aktuálně schopný. Je mu věnována podstatně větší pozornost, třeba s Českými Budějovicemi si našel prostor a příležitost až ve druhém poločase. A proměnil. Michal hraje fotbal výborně a vždy je to o tom, co vám protivník dovolí," hodnotil Dostálek po sobotní prohře 2:3 na hřišti Jihočechů.

Brněnské duo kraluje statistikám

A jak svou formu hodnotí sám mladý fotbalista? „Doufejme, že ano," odpovídá na otázku, zda je definitivně zpět Michal Ševčík ze začátku sezony. Čísla má fantastická. Za 14 kol dal sedm branek a na dalších pět přihrál. Má stejně bodů jako útočník Slavie Stanislav Tecl (9+3) a před nimi je jen ofenzivní parťák ze Zbrojovky a nejlepší střelec Fortuna ligy Jakub Řezníček (10+3).

Nejen útočné duo ale čeká ve středu těžká zkouška. V rámci dohrávky 4. kola jedou na půdu vedoucí Viktorie Plzeň (17:00). Pokud by Brno dokázalo triumfovat, dotáhne se bodově na čtvrtý Hradec Králové.

„Chceme se připravit a rehabilitovat se za předvedený výkon v prvním poločase proti Budějovicím. I když se můžeme v Plzni dostat pod tlak, což asi nastane, že budeme v hlubším bloku, tak bych byl rád, abychom plnili taktické pokyny a odehráli přinejmenším zajímavý zápas," přeje si trenér Dostálek.

Statistiky však hovoří ve prospěch západočeského celku. Plzeň vyhrála posledních sedm vzájemných ligových zápasů, svého soupeře doma v nejvyšší soutěži porazila pětkrát za sebou.

Reklama

Související témata: