Hlavní obsah

Solbakkenův přestup do Sparty se blíží, cena je známá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Severská přestupová sága letošní zimy nejspíš spěje ke zdárnému konci. Podle norského deníku Nettavisen je blízko přestup Markuse Solbakkena z Vikingu Stavanger do Sparty. Norský fotbalový reprezentant by měl podle webu iSport.cz dokonce již v úterý v Praze absolvovat lékařskou prohlídku. Letenští by za defenzivního záložníka měli zaplatit přes dva miliony eur (více než 49 milionů korun), což byla jejich původní nabídka.

Foto: Profimedia.cz

Markus Solbakken v dresu juniorské reprezentace Norska

Článek

Zájem Sparty o středopolaře, který ji předloni pomohl vyřadit v předkole Konferenční ligy, se prolákl již v první polovině prosince.

„Kluby jednají již několik týdnů a Solbakken navštívil pražský klub před Vánoci. Teď je Viking blízko jeho prodeji do Sparty,“ píše norský deník Nettavisen.

„Nyní se ještě musí dohodnout kluby. Solbakkenovi zbývá pouze lékařský test a očekává se, že se tak stane v nejbližších dnech,“ je informován Nettavisen.

Třiadvacetiletý Solbakken přišel do Vikingu v únoru 2022. V červenci téhož roku se podílel na nečekaném vyřazení Sparty ve 2. předkole Konferenční ligy. Loni v září debutoval v norské reprezentaci.

Zatím jedinou zimní posilou úřadujícího českého mistra, který je v čele neúplné tabulky po podzimní části první ligy, je útočník Indrit Tuci. Třiadvacetiletý Albánec přestoupil na Letnou na konci prosince z Lokomotivy Záhřeb.

  0 : 0 Plzeň - Ostrava 0 : 0 přestávka Živě
20240518T17 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ostrava
Plzeň vs. Ostrava
Plzeň
Ostrava
  0 : 0 Slovácko - Slavia 0 : 0 přestávka Živě
20240518T17 : 00:00+0200
Slovácko vs. Slavia
Slovácko vs. Slavia
Slovácko
Slavia
  0 : 3 Ml. Boleslav - Sparta 0 : 3 přestávka Živě
20240518T17 : 00:00+0200
Ml. Boleslav vs. Sparta
Ml. Boleslav vs. Sparta
Ml. Boleslav
Sparta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.