Hlavní obsah

Sparta si vyhlédla dalšího Seveřana, syna Priskeho respektovaného kolegy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Není jejím cílem sestavit tým jen ze samých severských fotbalistů. Jejich počet však ve Spartě pod taktovkou dánského realizačního týmu roste. Server Stavanger Aftenblad přišel s informací, že Pražané si ve Vikingu vyhlédli norského reprezentanta Markuse Solbakkena. Defenzivní záložník je synem Staaleho Solbakkena, který vede norský nároďák. Trenér Brian Priske se s kolegou dobře zná z FC Kodaň.

Foto: Profimedia.cz

Markus Solbakken během tréninku norské fotbalové reprezentace.

Článek

Právě Viking Stavanger loni v létě na začátku Priskeho letenské éry vyřadil Spartu v předkole Konferenční ligy. Markus Solbakken proti ní odehrál oba zápasy.

O mladíka je zájem z vícero evropských zemí.

„Nechci se k ničemu konkrétnímu vyjadřovat, ale o Markuse je dlouhodobě velký zájem. Není nepředstavitelné, že se něco může stát,“ říká sportovní manažer Vikingu Erik Nevland pro Stavanger Aftenblad.

Foto: Pavel Dosadil, Sport.cz

Brian Priske (vpravo) se loni před zápasem ve Stavangeru pozdravil se Staalem Solbakkenem, dlouholetým trenérem FC Kodaň.

„Viking prý odmítl nabídku, která má být od českého klubu Sparta Praha, který hraje Evropskou ligu,“ dodává jiný norský server VG.

Podle zákulisních zpráv však zájem Sparty trvá a je údajně ochotná zaplatit za Markuse Solbakkena až 50 milionů korun.

Určitě může ve vyjednávání využít i služeb svého trenéra. Brian Priske se loni před odvetou ve Stavangeru pozdravil se Staalem Solbakkenem, dlouholetým trenérem FC Kodaň.

Během tiskové konference v Limassolu se lodivod Sparty k celé záležitosti nechtěl vyjadřovat. „Omlouvám se, ale nekomentuju spekulace, které se objevují v médiích,“ prohlásil tajemně Priske.

Teď by se mohl svému kamarádovi zaručit, že mu na synka ve Spartě dohlédne a posune v kariéře dál…

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.