Hlavní obsah

Solidní první půli jsme hodili do koše, štve po prohře se Spartou zlínského obránce Simerského

Zlín

Když ve 41. minutě vyrovnal zblízka na 1:1, vypadalo to pro jeho tým nadějně. Fotbalisté Zlína však ještě před poločasem ligového duelu se Spartou inkasovali druhý gól a nakonec vysoko padli. Devětadvacetiletý obránce ševců Dominik Simerský opouštěl hřiště pořádně zklamaný.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Filip Souček ze Sparty Praha a Dominik Simerský ze Zlína.

Článek

Co se vám honilo hlavou, když jste svým sedmým gólem v nejvyšší soutěži srovnal na 1:1?

V ten moment jsem si říkal, jak je branka pro nás důležitá, že nám může hodně pomoct. Věděl jsem, že nutně musíme udržet nerozhodný výsledek do pauzy. Jenže my jsme vzápětí dostali gól z rohu. To je hrozné.

Takže z vaší branky nemáte žádnou radost?

Ne. Konečný výsledek ji úplně neguje. Chtěli jsme Spartu potrápit a získat nějaké body. V prvním poločase jsme nehráli vůbec špatně. Jakmile jsme ovšem po přestávce inkasovali potřetí, už jsme to měli hrozně těžké. Solidní první půli jsme tak hodili bohužel do koše.

Nešlo po změně stran nápor letenského mužstva zastavit?

Těžko říct. Vnímám Spartu jako hodně kvalitní tým. Je to největší klub v Česku. Po nástupu trenéra Vrby udělal značný pokrok. Je ofenzivnější a střílí víc gólů. Vrbův rukopis je znát.

Neumetli jste ale sami Pražanům cestu k výhře?

Je to tak. Problém máme teď hlavně s hlídáním soupeřových standardek. Na trénincích se jim hodně věnujeme, avšak poslední dobou se nám je bohužel v zápasech nedaří zvládat. Mě mrzí zejména první Čelůstkův gól, kdy jsem nedoskočil na vysoký balon. Standardní situace často rozhodují zápasy a my z nich teď dostáváme až moc branek.

Je to i kvůli absencím defenzivních borců Procházky, Filla, Koláře či Matejova?

Zrovna při standardkách by nemělo být tolik znát, že nám momentálně chybějí. Při nich jsou úkoly jasně dané a každý ví, co má dělat.

Padli jste v lize potřetí v řadě...

Dobře vnímáme, že naše výsledky nejsou nyní dobré. Na druhou stranu jsme teď nastupovali proti silným soupeřům. Je už ale načase se zvednout.

Reklama

Související témata: