Hlavní obsah

Souboj střelců 2:2. Jílek měl s Chytilem pohovor, Veselý chce příbramského Matouška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zápas Sigmy Olomouc s Bohemians skončil ve fotbalové lize remízou 2:2, stejně tak souboj střelců Mojmíra Chytila a Jana Matouška. „Jejich výkony vyčnívaly,“ uznal trenér Klokanů Jaroslav Veselý po utkání na Hané. „Je to pro nás zisk. Musíme být pokorní. Vyhráli jsme pět zápasů, ale nemůže si myslet, že budeme vyučovat celou republiku. Chtěli jsme vyhrát, takhle jsme nastavení. Ale bod má větší hodnotu pro nás než pro domácí,“ mínil Veselý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mojmír Chytil ze Sigmy Olomouc.

Článek

Šmrncovní duel na Andrově stadionu ozdobila představení dvou útočníků, kteří mají spojitost se Slavií. Zatímco Matoušek z Bohemians se v ní neprosadil a po hostováních zakotví napevno od léta u Klokanů, olomoucký Chytil by se měl dle všeho do Edenu v létě přesunout. Oba v neděli odpoledne předvedli svůj um.

Matoušek se prosadil střelou z ostrého úhlu, Chytil pak dotlačil vyražený míč do sítě. Ve druhé půli se nejprve v 51. minutě po úniku trefil olomoucký útočník, soupeř zakončil rychlý brejk o tři minuty později precizní ranou.

Oba pomýšleli na hattrick. „Hodně mě to štve. Myslím, že celá ta akce byla správně udělaná. Tohle musím trefit," láteřil Chytil nad svou příležitostí, kdy poslal balon ze remízového stavu vysoko nad bránu. „Mně chyběl lepší dotek. Měl jsme si možná míč nechat spadnout, nestrkat tam patičku. Pak bych měl víc času. Takhle jsem mohl brankáře jen lobnout, a to se nepovedlo," líčil svou šanci Matoušek.

Oba ale zahráli parádně. Chytil skóroval po více než měsíci, v Sigmě od něj čekali v posledních zápasech víc. „S Mojmírem jsem mluvil a měl jsem určité výhrady k jeho výkonnosti. Bavili jsme se o tom, že je potřeba, aby v těžkých zápasech ukázal víc kvality, podržel víc balonů a ukázal větší efektivitu ve svých činnostech. Nyní to splnil do puntíku, vydal se ze všech sil," chválil svého elitního útočníka olomoucký trenér Václav Jílek.

„Vím, že jsem zápas se Slavií neodehrál dobře. Ani předtím s Boleslaví. Ta utkání ode mě nebyla ideální, sám bych od sebe čekal víc. Trenér to viděl stejně, pobavili jsme se o tom, co po mně chce. Snažil jsem plnit, co po mně chtěl, nastavit se dobře v hlavě, nějak to zlomit. Povedlo se," vyprávěl Chytil, jenž v probíhajícím ligovém ročníku nastřádal jedenáct gólů. „Byl bych radši, kdybych jich měl po tomhle zápase už dvanáct. Nejdůležitější je, aby góly vedly k bodům. Bude se je dál snažit střílet," dodal třiadvacetiletý forvard.

Jílek nechtěl řešit, jak moc je na něm Sigma momentálně závislá. „Takhle nepřemýšlím. Musím s tím každopádně souhlasit hlavně ve chvíli, kdy nám chybí Tonda Růsek, který by měl palebnou sílu podpořit. Je to otázka k zamyšlení, ale nemělo by mě to strašit," poznamenal kouč Hanáků.

Matoušek čekal na branku stejně dlouho jako Chytil, tedy od prvního březnového víkendu. „Vždycky mu při přípravě říkám, že chci příbramského Matouška a ne libereckého. Myslím, že u nás dal už víc gólů než v Liberci za celou dobu. Sám cítil, že tady mohl dát hattrick," prohlásil Veselý.

Olomoucký Mojmír Chytil se předvede na Slavii, kam v létě přestoupí. Příspěvek z pořadu Přímák.Video: Sport.cz

„Trenér mi pořád připomíná, že nejsem takový fotbalista, abych si chodil pro balony a rozdával je. Jsem na hřišti od toho, abych trhal obranu a dával góly, protože na mou rychlost se hraje asi těžce," vykládal Matoušek. Měl pravdu, obrana Sigmy měla velké problémy ho stíhat.