Hlavní obsah

Španělský luxus. Takhle bydlí Sparta, vymýšlení naschválů vychází z pokoje kapitána

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako velká část fotbalových týmů vyrazila pražská Sparta v zimní přestávce na soustředění za teplem. Konkrétně do Španělské Marbelly, kde se v současnosti nachází desítky klubů včetně německé Borussie Dortmund. Podívejte se, jak sparťané bydlí, kdo je s kým na pokoji a co hráči prozrazují o ostatních.

Foto: Jiří Lizec, Sport.cz

Hotel ve španělské Marbelle, kde je na soustředění fotbalová Sparta Praha.

Článek
Fotogalerie

Bydlení fotbalové Sparty na soustředění v Marbelle.

Marbella (Od našeho zpravodaje) - Pláž na dohled, bazén, slunce a klid. Hotel, kde Sparta našla na deset dnů své útočiště, rozhodně není v centru přímořského letoviska. Na tréninky a zápasy se hráči dopravují klubovým autobusem.

A zatímco členové realizačního týmu bydlí z velké části samostatně, u fotbalistů je tomu jinak. Například Ondřej Čelůstka, jenž se aktuálně vrací po zranění achilovky, má dokonce dva parťáky.

„Dělal jsem si srandu před odjezdem, že deset let bydlím na zahraničních soustředěních sám, ale teď na stará kolena jedu na pokoj s klukama z Uherského Hradiště. Ale rozumíme si, i když je tam jistá jihomoravská rivalita," vtipkuje 33letý stoper, jenž fotbalově vyrostl ve Zlíně.

Na nedostatek soukromí si ve společnosti Milana Heči a Lukáše Sadílka nestěžuje. „Všichni se vyspíme, ale těžko říct, jestli patříme mezi klidnější pokoj. Překvapivě u sebe nevnímám potřebu se někam na chvíli zavřít sám. Vyhovíme si, žádný problém," pochvaluje si.

Naopak mezi nejživější cimry patří zřejmě ta s Filipem Panákem a kapitánem Ladislavem Krejčím. Druhý jmenovaný má za sebou i příhodu z odletu, kdy mu někdo ze spoluhráčů schoval na letišti kufr.

Tréninkové prostředí fotbalové Sparty v MarbelleVideo: Jiří Lizec, Sport.cz

„Určitě to byl Pany. Moc neví, co dělat se svým volným časem, tak provokuje ostatní. Ale tohle je přesně věc, kterou mám na našem kolektivu rád. Tým pak žije," říká s úsměvem Krejčí.

„Jsme spolu na pokoji, ale zatím se mi nic dalšího neztratilo, ještě toho nevyužil. Takže teď spíš vymýšlíme spolu, jak si na koho přijít. Následují odvety a nedá se to zastavit," popisuje atmosféru na soustředění, v rámci kterého Sparta už porazila Stuttgart 2:0 a ještě ji čeká pondělní duel se Salcburkem.

Po dvojicích bydlí ještě Jakub Jankto s Janem Mejdrem, Jaroslav Zelený s Janem Kuchtou, Adam Karabec a Kryštof Daněk, Matěj Kovář s Martinem Vitíkem, Patrik Vydra a Adam Goljan, nové posily Kaan Kairinen s Awerem Mabilem, Dimitrije Kamenović má za parťáka Martina Minčeva a dánskou dvojku tvoří Asger Sørensen a Casper Højer.

Klid v soukromí si naopak užívají Lukáš Haraslín, David Pavelka, Tomáš Čvančara, Jakub Pešek, Tomáš Wiesner, Vojtěch Vorel a rovněž nováček v kádru Qazim Laci.

Reklama