Hlavní obsah

Sparta chystá trejd se Slováckem

Aktualizováno

Během sobotního přípravného utkání s Duklou (2:1) se v sestavě fotbalové Sparty vystřídali. První poločas hrál ve středu zálohy Lukáš Sadílek, který má od Slovácka povolení se s Letenskými připravovat. Ve druhém poločase jeho místo na hřišti zaujal Michal Trávník. Navrátilec z Turecka už ovšem v pondělí trénoval s mateřským Slováckem, k čemuž rovněž dostal od Pražanů souhlas. Zdá se, že Sparta se svým nedávným pohárovým katem realizuje očekávaný hráčský trejd.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Trávník ze Sparty Praha během utkání s Duklou.

Článek

Tým z Uherského Hradiště dal Spartě za vyučenou. Ve finále MOL Cupu ji na domácí půdě porazil, takže ji připravil nejen o trofej, ale také o nasazení do předkola Evropské ligy. Nedávní soupeři teď chystají zajímavou transakci.

Letenští si ve vítězném týmu Martina Svědíka vyhlédli pracovitého Lukáše Sadílka. Slovácko za něj údajně požadovalo víc než dvacet milionů korun, což Sparta v první fázi jednání nehodlala akceptovat.

Foto: fcslovacko.cz

Michal Trávník na tréninku Slovácka.

Podle očekávání však nasadila do vyjednávací hry hráčskou kompenzaci. Hradišťského odchovance Michala Trávníka. Osmadvacetiletý středopolař ukončil hostování v turecké Kasimpase a přípravu začal se Spartou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Trávník a Václav Drchal ze Sparty Praha oslavují gól na 2:1 během přátelského utkání s Duklou.

Letenští kupovali Trávníka z Jablonce za přibližně 30 milionů korun, mohou tak s ním operovat jako se solidní protihodnotou.

„Pro Michala máme po návratu z Turecka další nabídky. Záležet ovšem bude na Spartě, jejímž hráčem stále je. Sedneme si a všechno probereme. Michal je rozumný, nelpí za každou cenu na dalším zahraničním angažmá," avizoval Pavel Zíka z agentury Global Sports, jež hráče zastupuje, že pro Trávníka by návrat domů mohl být optimálním řešením.

„Pondělní trénink s naším týmem absolvoval i záložník Michal Trávník, který dostal od Sparty Praha svolení k zapojení se do přípravy. Oba kluby v tuto chvíli dolaďují formu jeho působení na Slovácku," oznamuje moravský klub a Sparta potvrzuje, že svolení udělila.

Osmadvacetiletý Trávník přestoupil do Sparty v roce 2019 z Jablonce, ale na Letné se příliš neprosadil. Minulou sezonu strávil na hostování v Kasimpase a turecký klub na něj neuplatnil opci.

Pětinásobný reprezentant odehrál za Slovácko do léta 2015 v nejvyšší soutěži 55 utkání, vstřelil pět gólů a přidal stejný počet asistencí. Celkem Trávník v české lize ve 213 duelech zaznamenal 20 branek a 35 asistencí.

Reklama

Související témata: