Hlavní obsah

Slovácko - Sparta 0:1Sparta díky Krejčímu vybojovala těsnou výhru nad Slováckem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
59. Krejčí 0 : 1
Záznam online reportáže

Uherské Hradiště

Fotbalisté Sparty i po 23. kole první ligy drží v čele tabulky osmibodový náskok na druhou Plzeň. Na hřišti Slovácka se sice trápili s koncovkou, ale nakonec vybojovali výhru 1:0 zásluhou gólu Ladislava Krejčího z 59. minuty. Slovácko v závěru mělo tlak i šance, ale prohrálo i třináctý vzájemný zápas po sobě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ondřej Švejdík ze Sparty (vlevo) brání Libora Doška ze Slovácka.

Článek

Sparta, v jejíž sestavě chyběl zraněný Matějovský, znovu nastupovala do utkání s vědomím, že Plzeň bodovala naplno. Proti Slovácku se však Letenští těžko prosazovali. Domácí se snažili napravit nevydařený výkon z Příbrami a aktivním blokem nepouštěli Spartu do častějšího zakončení.

Hosté se sice prosazovali po křídlech, kde byli hodně aktivní Dočkal s Krejčím, ale ve vápně byl často jen osamocený Lafata. Ten se dostal do první šance, ale po Dočkalově centru hlavičkoval nad.

Po půlhodině hry se nejlepší nahrávač ligy Dočkal rozhodl sám vyzkoušet pozornost brankáře Heči. Navedl si míč ve vápně na levačku a pálil k bližší tyči, jenže gólman konečky prstů vytěsnil míč přímo na tyč. "Byla to škoda, to bylo o centimetrech," litoval Dočkal.

Krejčí vstřelil první gól v jarní části sezóny

Konstrukce branky pomohla domácím i po tečovaném centru Costy v závěru poločasu. Hned po změně stran Heča vychytal Lafatu, který dostal skvělý dlouhý pas od Dočkala za obranu.

Spartu vysvobodil až po hodině hry Krejčí, který jakoby si vzpomněl na svůj gól z finále mistrovství Evropy hráčů do 19 let z roku 2011. Po Dočkalově přihrávce si připravil míč na svou silnější levačku, střelu skryl za obránce a po zemi se trefil přesně ke vzdálenější tyči. Byl to pro něj šestý gól v sezoně a první na jaře.

Slovácko se pokusilo odpovědět po signálu z přímého kopu, ale Petr trefil jen hradbu těl před sebou. Vzápětí zahrával další přímý kop Valenta a jeho střelu odvrátil sparťan Hušbauer vysoko zdviženou rukou, ale sudí Jech penaltu neodpískal.

Vaclíka v brance Sparty pak prověřil Petr svým volejem po Divišově centru, ale střele chyběla razance. Neuspěl ani Valenta, a tak se Sparta závěrečnému tlaku Slovácka ubránila a potvrdila nejlepší obranu v lize. Na jaře neinkasovala už popáté.

23. kolo první fotbalové ligy:
1. FC Slovácko - Sparta Praha 0:1 (0:0)
Branka: 59. Krejčí. Rozhodčí: Jech - Paták, Peřina. ŽK: Diviš - Holek, Costa. Diváci: 7127.
Slovácko: Heča - Kuncl, Košút, Rada, Šimko (85. Trávník) - Šumulikoski, Valenta - Diviš, Petr, Kerbr - Došek. Trenér: Habanec.
Sparta: Vaclík - Kadeřábek, Švejdík, Holek, Costa - Dočkal (90.+2 Brabec), Hušbauer (80. Přikryl), Vácha, Mareček, Krejčí (89. Konaté) - Lafata. Trenér: Lavička.

Reklama

Související témata: