Hlavní obsah

Sparta doma potřetí v sezoně ztratila body. Musíme se v tom sami vykoupat, žehrá Panák

Mizerný začátek sezony. Fotbalisté pražské Sparty potřetí za sebou nedokázali zvítězit a opět získali pouze bod do tabulky za remízu 0:0 se Zlínem. Letenským se navíc vůbec nedaří na domácím stadionu, kde ze čtyř ligových duelů vyhráli jediný a ztratili tam už sedm bodů. Pozitivem tak může být alespoň návrat Filipa Panáka, který do soutěžního zápasu zasáhl poprvé od 6. března, kdy naskočil ve druhém poločase v derby na Slavii.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Filip Panák ze Sparty Praha během utkání s Trinity Zlín.

Článek
Fotogalerie

Spartě se výsledkově ani herně nedaří a vedoucí tandem Plzně se Slavií jí začíná unikat. „Kouše se to hodně těžko, obzvlášť když nesbíráme body doma. Bohužel ani předvedená hra není podle našich představ. Je to velké zklamání a slova jsou zde zbytečná," líčí Filip Panák v rozhovoru pro klubovou televizi.

V zápase proti Zlínu dorazilo na Letnou přes 12 tisíc diváků, výhry se však nedočkali. „Všichni to vidí a cítí, jak my, tak fanoušci," láteří po další ztrátě navrátivší se stoper.

Společným jmenovatelem posledních tří zápasů Sparty, ve kterých ztratila body, je bídná koncovka. Doma s Bohemians a v Jablonci skórovala vždy jen jednou, se Zlínem vyšla gólově úplně naprázdno.

„Je složité na to teď najít odpověď, je to o nás, o vytváření šancí a trpělivosti v daných situacích. To, co si řekneme, se nám nedaří předvést na hřišti, topíme se v tom sami. Musíme se z toho vzpamatovat a společně v dalším zápase napravit vítězstvím," velí Panák před utkáním v Teplicích.

Pro šestadvacetiletého stopera tak nešlo o podařený návrat na ligové trávníky. „Těžko se hledají pozitiva. Raději bych nehrál, pokud by se vyhrálo... Stačilo by vyhrát jeden z posledních tří zápasů alespoň nějakou haluzí, což se bohužel nestalo. Musíme se v tom sami vykoupat, nikdo jiný nám nepomůže," žehrá Panák.

Reklama

Související témata: