Hlavní obsah

Sparta hledá svoji tvář a důvěru fanoušků. A je na dobré cestě, říká Jirkal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalová Sparta v rámci vloženého šestého kola nastoupí od 20:00 v Jablonci. A po ztrátě bodů za domácí remízu s Bohemians má co napravovat. „Sparta samozřejmě dneska hraje o svoji tvář. Prohrála důležitý zápas v Norsku, prohrála první utkání s Libercem, takže v každém tom zápase hledá svoji tvář a důvěru fanoušků samozřejmě,“ komentuje Miroslav Jirkal ve fotbalovém pořadu Přímák na Sport.cz. Budoucnost letenského klubu však vidí pozitivně. „Je na dobré cestě, ty výkony jsou vzestupné.“

Sparta je na dobré cestě. Diskuse z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Fotbalový trenér s bohatými zkušenostmi ze zahraničí následně rozebírá neúspěch mužstva v rudých dresech z posledního utkání. „Bohemka je trošku nachytala v první půli vyšším postavením, hrála na brejky, hrála velmi dobře do těla a nakonec zaslouženě vyhrála poločas 1:0," vysvětluje moderátorovi Aleši Svobodovi a pokračuje.

„Ale zklamalo mě to, jak začala Sparta. Začala strašně rozvláčně, jakoby profesorsky, pomalá rozehrávka. Tak by Sparta samozřejmě hrát neměla a trenér to určitě ví, protože do druhé půle to byla úplně jiná Sparta," všímá si Jirkal.

Zároveň hledá souvislosti s předešlými kláními Pražanů. „Je zajímavé, že výkony Sparty v první půli se opakují, něco podobného bylo minule v Mladé Boleslavi, kde taky ten začátek nezvládla, prohrávala a teď se to opakovalo tak, že Bohemka mohla skóre navýšit," hodnotí fotbalový expert.

A co se mu konkrétněji nelíbilo na hře Letenských? „Tam byly chyby v rozehrávce, nedorazy, díry v obraně a to by se Spartě nemělo stávat," vyjmenovává nedostatky.

Přímák: Změna trenérů v PardubicíchVideo: Sport.cz

„Ale rozumím tomu, že Sparta je v přestavbě týmu, že trenér Brian Priske skutečně chce přinést něco nového do ofenzivy, defenzivy, celkové atmosféry vůbec ve sparťanském světě," míní uznávaný fotbalový pozorovatel.

Více najdete ve videu. Celý Přímák s Miroslavem Jirkalem můžete sledovat nejen v audiovizuální podobě, ale také si ho přehrát jako podcast.

Reklama

Související témata: