Hlavní obsah

Sparta mění plán. Do Španělska letí speciálem, Nita zůstává doma

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Plzeň soustředění v teple odpískala, její rival ne. K jisté korekci plánů ovšem také sáhl. Fotbalová Sparta v neděli odlétá na soustředění do Španělska. Do Andalusie nezamíří původním linkovým spojem, s ohledem na vývoj pandemie v České republice vedení klubu zajistilo mužstvu speciální letadlo. Hráči i trenéři podstoupili před odletem preventivní PCR testy. Doma zatím zůstává zraněný brankář Florin Nita, který by měl za týmem zamířit později.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Sparty Praha Florin Nita během středečního přípravného utkání s MFK Chrudim.

Článek

Tak přece, napadne mnohé. Florin Nita v závěru podzimu přišel na Letné o místo jedničky a doma v Rumunsku si vehementně postěžoval. Čekalo se, jak vedení Sparty zareaguje.

"Jeho rozhovor byl v pár ohledech nešťastný. Nemám problém, když někdo řekne, že není spokojen s tím, že nehraje. Každý chce samozřejmě hrát. Některé výroky ale byly naprosto zbytečné. Jako že by se to nestalo českému hráči, že se trenérovi nelíbí jeho obličej... My z toho ale neděláme vědu," ujistil na startu přípravy sportovní ředitel Tomáš Rosický.

"Trenér si s ním vše vyříkal a mají před sebou čistý stůl. Nechceme, aby odcházel, a Florin nepožádal o přestup, takže o svou šanci musí zabojovat, tak jako všichni ve Spartě. Změna brankáře byla opodstatněná. Holec na svou šanci čekal velmi dlouho. Tým vyhrál 5 ze 6 zápasů, ve kterých pak nastoupil," podotkl Rosický.

Sparta si v přípravě poradila s Chrudimí 5:0. Trefil se i nováček v sestavě Tomáš ČvančaraVideo: Sport.cz

Nita si podle informací z okolí týmu po návratu do Prahy plní své povinnosti, ve středu se v prvním přípravném duelu s Chrudimí podělil s Hečou a Holcem o rovný díl odchytaných minut. Nic nenasvědčuje, že by trucoval.

Do Marbelly však přesto zatím neletí. "Florin s týmem necestuje kvůli zranění z nedělního tréninku. V Praze podstoupí vyšetření a k týmu by se měl připojit v průběhu tréninkového kempu," vysvětluje Sparta na svém webu.

V Andalusii stráví Bořek Dočkal, Adam Hložek a spol. dvanáct dní, v plánu jsou tři přípravné zápasy.

Čvančara dal gól, to je dobře pro hráčskou kasu. Ale mohl dát ještě dva, hodnotí trenér Pavel VrbaVideo: Sport.cz

Na herní kemp do Marbelly a hotelu Los Monteros se Sparta vrací po dvou letech, loni se v důsledku covidu hrála česká liga i v průběhu ledna a pro zimní soustředění nebylo v kalendáři místo. Kouč Pavel Vrba může počítat s kádrem šestadvaceti hráčů do pole a po Nitově příjezdu se třemi brankáři.

Tréninky pod španělským sluncem budou absolvovat i mladíci Ryneš, Sejk, Suchomel a Patrák. S mužstvem naopak neodcestoval Lukáš Štetina, který má svolení hledat si angažmá.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  4 : 3 Sparta - Ostrava 4 : 3 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice