Hlavní obsah

Sparta nominovala na soustředění. Bez Kováře, šance pro dva mladíky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třicetičlenný kádr veze Sparta na týden a půl dlouhý herní kemp do Rakouska. V nominaci chybí podle očekávání někteří hráči, kteří odejdou na hostování, v seznamu není zatím ani gólman Matěj Kovář. Naopak šanci dostávají Tomáš Schánělec a Ondřej Kukučka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hlavní trenér Sparty Brian Priske (vlevo) a kondiční kouč Christian Clarup dohlíží na své svěřence v rámci beep testu.

Článek

„Do Bad Kleinkircheimu neletí Martin Suchomel, Filip Souček, Matěj Polidar a Dominik Plechatý, kteří s A-týmem zahájili přípravu. Dominik Plechatý dostal svolení připravovat se ve Slovanu Liberec, Martin Suchomel bude pokračovat na hostování v Mladé Boleslavi, Matěj Polidar a Filip Souček společně s klubem řeší angažmá pro následující ročník," informuje Sparta na svém webu.

Chybí rovněž Matěj Kovář, který na Letné v minulé sezoně hostoval z Manchesteru United a stal se jasnou gólmanskou jedničkou. Sparta o prodloužení angažmá stojí, jak ale v sobotu informoval hlavní trenér Brian Priske, rozhodnutí je aktuálně na straně anglického giganta.

Do Rakouska odcestují logicky všechny opory, zpět jsou všichni reprezentanti, kteří se do přípravy zapojili se zpožděním. Platí to jak pro hráče seniorských národních týmů, tak pro reprezentanty do 21 let (Kryštof Daněk, Adam Karabec, Václav Sejk, Martin Vitík).

Z mladíčků si své místo vybojovali útočník Tomáš Schánělec a obránce Ondřej Kukučka. Z těch, kteří zasáhli do přípravy, zůstávají mimo například Amath Cissé, Lukáš Váňa nebo Daniel Kaštánek.

Sparta odlétá na soustředění ve středu, cílem je jih Rakouska, konkrétně Bad Kleinkirchheim a hotel Die Post. Úřadujícího mistra čekají během týdne a půl i tři přípravná utkání. Nejprve s Dinamem Záhřeb, následně se srbským celkem Čukarički a generálka na novou sezonu proti belgickému Anderlechtu.

Soupiska Sparty pro zahájení soustředění v Bad Kleinkirchheimu:
Filip Nalezinek, Jakub Surovčík, Vojtěch VorelVeljko Birmančević, Tomáš Čvančara, Kryštof Daněk, Lukáš Haraslín, Casper Højer, Kaan Kairinen, Dimitrije Kamenović, Adam Karabec, Ladislav Krejčí, Jan Kuchta, Ondřej Kukučka, Qazim Laci, Jan Mejdr, Martin Minčev, Filip Panák, David Pavelka, Jakub Pešek, Matěj Ryneš, Lukáš Sadílek, Václav Sejk, Tomáš Schánělec, Asger Sørensen, Michal Ševčík, Martin Vitík, Patrik Vydra, Tomáš Wiesner, Jaroslav Zelený

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.