Hlavní obsah

Sparta před derby? Produktivní, ale děravá. Stadion vypískal kotel za nadávky Slavii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Povinná výhra, ale dramatičtější, než skóre 5:2 ukazuje. Fotbalisté pražské Sparty poslední Pardubice nakonec výrazně porazili a připsali si jedenácté ligové kolo bez porážky. Teď se ovšem přiblížili k nejtěžší pasáži podzimu, která je prověří mnohem více. Po pohárovém utkání v Domažlicích totiž Letenští narazí na všechny tři pohárové zástupce. Začnou na Slavii, pak přivítají Slovácko a poté zamíří do Plzně. Jak se před sérií pravdy prezentují?

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Haraslín a Jan Kuchta ze Sparty Praha oslavují gól na 2:1 během utkání s FK Pardubice.

Článek
Fotogalerie

Priske cítí formu - Body ztracené během série pěti remíz v tabulce citelně chybí, Sparta teď ovšem třikrát vyhrála. „Tým je aktuálně v dobré formě, každý den je silnější a silnější. Daří se nám naši filozofii přenášet z tréninku do zápasu. Vidím velké zlepšení jak na úrovni celého týmu, tak i co se týče jednotlivců. Stále je ale prostor, kam se posouvat," hodnotí trenér Brian Priske.

Zakončení už není problém - Letenští zvedli produktivitu. V Brně skórovali čtyřikrát, Pardubicím nasázeli pět gólů - doma dali na podzim poprvé víc než dvě branky. Podle kouče hraje roli více aspektů. „Hráči jsou spolu delší dobu, adaptovali se na naše požadavky a vytvořili si mezi sebou herní pouto, takže spolu lépe kombinují. Zlepšil se Kuchta, také Haraslínův návrat zvedá celý tým. Základem je však tvrdá práce v tréninku a urputná snaha zlepšovat se," poukazuje Priske.

Jen výjimečně s nulou - Jestliže útok sílí, obrana stále nestojí na pevných nohou. Brankář Kovář jako nová jednička chytal pětkrát, čisté konto udržel jen jednou. „S defenzivou nemůžeme být plně spokojeni. Soupeř měl vysoký počet střel, což znamená, že některé věci musíme zlepšit," uvědomuje si dánský kouč.

Trenér Pavel Hapal vzpomíná na příchod do Sparty i konec angažmá. V pořadu Přímák diskutuje i o současném kouči Letenských.Video: Sport.cz

Znovu bez Krejčího - Kapitán se po dlouhé absenci vrátil jako spasitel, před derby už ovšem Krejčí mladší zase chyběl. „Bylo důležité vyhrát bez něj. Když někdo vypadne, musí ho jiní nahradit. Pavelka či Sadílek zahráli výborně," cení si Priske. Během utkání pak odstoupili Jankto a Sörensen. „Nevím přesně, jak na tom jsou. U Sörensena jde ještě o následek tvrdého nárazu v Brně, Jankto má asi svalový problém."

Náhradníci se ukázali - Střídající hráči Karabec i Minčev přinesli na trávník oživení, zabojovali o větší vytížení. „Minčeva jsem zvažoval do základu už v Brně, nakonec jsem se rozhodl pro Daňka. Minčev je rychlý i agresivní, dostává se do šancí. Karabec se zatím v sezoně trápil, chybí mu větší disciplína v defenzívě. V ofenzívě předvádí úžasné věcí, v některých situacích se ovšem musí chovat více vyspěle," přeje si Priske.

Kotel „trénoval" na derby - Zápas musel být v 86. minutě kvůli hustému dýmu ze světlic ze sektoru sparťanských kotelníků asi na tři minuty přerušen. Když kotel opakovaně skandoval Jude Slavie, ostatní tribuny ho vypískaly. „Někdy je špatně a někdy, jako teď, zase dobře, že zatím nerozumím tolik česky... Situaci jsem tedy nechápal. Jsem ale rád, že na stadion zamířilo tolik lidí, líbila se mi atmosféra, kterou na konci utkání vytvořili," komentuje Priske návštěvu 11 671 diváků.

Reklama

Související témata: