Hlavní obsah

Sparta si stěžuje na rozhodčího Královce. V duelu s Jabloncem prý neodpískal penaltu

Praha

Fotbalová Sparta v pondění podala protest ke komisi rozhodčích proti výkonu mezinárodního arbitra Pavla Královce v nedělním utkání 19. kola první ligy proti Jablonci. Pražané tvrdí, že je Královec několikrát poškodil, především v 82. minutě poté, co neodpískal pokutový kop na faulovaného útočníka Davida Lafatu. Zápas skončil 2:2, Sparta v něm dohnala dvoubrankové manko.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rozhodčí Pavel Královec během utkání Gambrinus ligy mezi AC Sparta Praha a FK Baumit Jablonec.

Článek

"Sudí se v utkání dopustil chybných verdiktů, které hrubě ovlivnily utkání v neprospěch ACS," uvedl klub ve stručném prohlášení na svém webu.

Letenští se cítili být poškozeni především v 82. minutě, kdy se marně dožadovali nařízení penalty po souboji jabloneckého obránce Pavla Eliáše s domácím útočníkem Davidem Lafatou.

Komise rozhodčích se bude podnětem Sparty zabývat na úterním zasedání. O den později bude Královec rozhodovat prestižní odvetný zápas osmifinále Ligy mistrů mezi Bayernem Mnichov a Arsenalem.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.