Hlavní obsah

Sparta ulovila další posilu. Brankář Koubek ale Letnou rovnou opustí

Praha

Další posilu hlásí fotbalová Sparta. Český vicemistr tentokrát ulovil gólmana reprezentační jedenadvacítky Tomáše Koubka. Dosavadní brankář Hradce Králové se na Letné upsal na čtyři roky. S největší pravděpodobností však v následující sezóně sparťanskou branku hájit nebude.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Tomáš Koubek během utkání se Spartou.

Článek

„Tomáš je velice talentovaný brankář, jeho přestup je investicí do budoucna. Momentálně ale potřebuje pravidelně chytat, a proto rovnou zamíří na hostování," uvedl člen představenstva Sparty Jakub Otava na klubových stránkách.

Koubek si českou nejvyšší soutěž zahrál pouze v dresu Hradce Králové, jehož je odchovancem. Z juniorské reprezentace se ale dobře zná s potenciálními novými spoluhráči působícími na Spartě Brabcem, Krejčím, Frýdkem či Hybšem.

„Na ty se moc těším, mám vlastně v týmu spoustu kamarádů. Ale neptal jsem se jich, můj přestup byl jasná volba, takže jsem neváhal ani vteřinu," svěřil se dvaadvacetiletý brankář. Z přestupu byl pochopitelně nadšený: „Je to naprosto úžasné, jsem moc rád, že se to povedlo dotáhnout. Za to, že můžu být ve Spartě, jsem vděčný."

Sparta nejspíš do nové sezóny půjde opět s gólmanským triem David Bičík, Marek Štěch a Miroslav Miller. Vedle Koubka už v létě Sparta posílila svůj tým o Martina Frýdka z Liberce, Marca Paixaa ze Slasku Vratislav, Franciho Litsingiho z Teplic, Marcuse Steinhöfera z Aalenu a Kehindeho Fataie z Astry Giurgiu.

Reklama

Související témata: