Hlavní obsah

Sparta získala do svého vedení obrovskou personu, chválí funkcionáře jeho bývalý spolupracovník

Po neshodách v předchozím angažmá působí ve Spartě na pozici sportovního manažera se zaměřením na ligový A-tým. Řeč je o Tomáši Sivokovi, který se v létě vrátil na Letnou, kde dříve nastupoval jako stoper či defenzivní záložník. „Myslím, že Sparta jeho příchodem získala do svého vedení obrovskou personu,“ chválí v pořadu Přímák na Sport.cz trenér Aleš Křeček, který před rokem krátce působil jako šéf akademie Dynama.

Sparta získala velmi kvalitního manažera, myslí si kouč v pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Současný kouč reprezentační dvacítky si spolupráci se Sivokem nemůže vynachválit. „O Tomášovi nemůžu říct jediné špatné slovo. Schůzky a diskuse o fotbale, které jsem s ním absolvoval a jeho vášeň a touha něco dokázat, to mi nejvíc imponovalo," odpovídá moderátorovi Filipu Lejčkovi ve fotbalovém studiu Sport.cz.

Obrovskou přednost vidí Křeček v Sivokových zkušenostech s evropským fotbalem. „Byl to vynikající fotbalista, takže má nadhled, může poradit hráčům, byl dlouho v zahraničí, ví, jak tam fungují profesionální kluby, tahle zkušenost je nepřenositelná," oceňuje 50letý kouč.

Práce s talentovaným Kryštofem Daňkem a dalšími teenagery ve Spartě. Příspěvek z pořadu Přímák.Video: Sport.cz

Zároveň si uvědomuje, že skvělí fotbalisté zdaleka nemusejí být i úspěšnými manažery, v případě někdejšího hráče Udinese, Besiktase a dalších zahraničních mužstev však nemá obavy. „Věřím tomu, že Tomáš je učenlivý člověk. Samozřejmě nic nejde ze dne na den, musí se manažerskou práci postupně učit, ale za mě to jednou bude velmi kvalitní manažer nebo ředitel," predikuje Křeček.

Více najdete ve videu z pořadu Přímák.

Reklama

Související témata: