Hlavní obsah

Sparťan dal gól, potom zranil soupeře. Tohle je červená, nechápe Ščasný. Zlobí se i kouč Boleslavi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blýskl se krásným gólem,na 1:1, finský záložník Kaan Kairinen ale svoji soutěžní premiéru v dresu Sparty nemusel dohrát. Za svůj faul na mladoboleslavského Denise Donáta v závěru prvního poločasu nedělního duelu fotbalové ligy (4:1) uviděl od hlavního rozhodčího Petra Hocka žlutou kartu. Podle názoru expertů i hostujícího trenéra Pavla Hoftycha měl arbitr tasit červenou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Střelec sparťanského gólu Kaan Kairinen jásá.

Článek

Co přesně se odehrálo? Ve 44. minutě se k odraženému míči na šestnáctce Sparty hrnuli Donát a Kairinen, 24letá zimní posila Pražanů byla u balonu dřív a odkopla ho do bezpečí. Nicméně podrážkou kopačky projel Kairinen soupeři achilovku, boleslavský obránce už do druhého poločasu nenastoupil.

„Dovedu si představit, že měl jít Kairinen ven. Jednalo se o nešikovnost. Určitě nechtěl faulovat, nechtěl zranit. Ale sami sudí tvrdili, že pokud je tam prohnutá noha, tak se dá udělit červená karta," prohlásil o poločasové přestávce ve studiu O2 TV Sport bývalý prvoligový obránce Antonín Rosa. „Tohle je červená karta," dodal někdejší trenér Sparty Zdeněk Ščasný.

Podobný názor měl po utkání trenér Středočechů Pavel Hoftych, kterému se po nuceném odstoupení Donáta sesypala defenzíva. „Donát musel odstoupit po těžkém, nešetrném zákroku, který mohl být oceněn i červenou kartou. Odešel nám další defenzivní hráč, neměli jsme už jak čarovat směrem dozadu," zlobil se mladoboleslavský kouč.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Ladislav Krejčí proměňuje nařízenou penaltu v ligovém utkání proti Mladé Boleslavi.

I přes to až do 82. minuty mohlo jeho mužstvo pomýšlet na Letné minimálně na remízu. Zápas potom rozhodl z brejku třetím gólem střídající Minčev, který v závěru nastavení obstaral i čtvrtou branku.

Reklama