Hlavní obsah

VAR vzal Zbrojovce druhý gól, pak přišel velký obrat. Zasloužená výhra, tvrdí Bílek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po nečekaném domácím nezdaru s Hradcem Králové se ani druhý zápas jarní části první ligy nevyvíjel pro plzeňské fotbalisty v Brně dobře. V poločase prohrávali obhájci titulu se Zbrojovkou 0:1, avšak po pauze se jim povedl velký obrat a za vítězství 3:1 si odvezli všechny body. Přišli však o zraněného klíčového záložníka Lukáše Kalvacha.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Zleva Jiří Texl z Brna a Pavel Bucha z Plzně

Článek

„Moc si triumfu v Brně považuju. Byl naprosto zasloužený. I když domácí vedli, viděl jsem na svých hráčích obrovskou touhu utkání zvládnout," tvrdil spokojený kouč Viktorie Michal Bílek. Klíčová byla podle něj 58. minuta, kdy videorozhodčí odvolal kvůli Řezníčkovu ofsajdu trefu Zbrojovky na 2:0. A hned z protiútoku skóroval na druhé straně Bucha. „Měl předtím několik zbytečných ztrát, avšak důležitou vyrovnávací trefou prokázal, jak je pro nás mimořádně důležitým hráčem. Měli jsme pak ještě dost sil i času na to, abychom poté strhli výhru na naši stranu. Povedlo se," liboval si.

Bílek připustil, že vítězství v Brně je pro jeho mužstvo mimořádně cenné. „Hlavně z psychického hlediska. Kdybychom v novém roce klopýtli i podruhé, bylo by to už hodně nepříjemné. Naštěstí se nestalo. Porážku s Hradcem jsme hodili za hlavy a v Brně jsme podali lepší výkon," těšilo ho.

Výkon jeho mužstva se mu docela zamlouval i v první půli, byť v ní dali gól Brňané. „Drželi jsme balon a měli jsme hru opticky pod kontrolou. Zbrojovka se však bohužel pro nás trefila z první střely. O přestávce jsem hráče v kabině nabádal, aby byli ve velkém vápně důraznější. A taky se nám začaly víc dařit centry do soupeřovy šestnáctky," prozradil Bílek recept, jakým Viktoria otočila nepříznivě se vyvíjející střetnutí.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Brněnský Michal Ševčík (vlevo) střílí hlavou gól v ligovém utkání s Plzní.

Měl radost, že se v brněnském dresu neprosadil nejlepší ligový střelec Řezníček. „V přípravě jsme se na něj zaměřili. Nedovolili jsme mu dostat se moc do hry," tvrdil.

Bílkovi trochu kalilo radost z výhry Kalvachovo zranění kotníku. „Pociťoval velkou bolest. Dostal berle a musel odjet na vyšetření. Snad ho nebudeme postrádat dlouho. Pro nás je to důležitý borec. Umí naši hru zklidnit a dát jí myšlenku," doufá trenér, že dostane od lékařů pozitivní zprávy.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články