Hlavní obsah

Sparťan doplatil na příchod brankáře z Plzně. Bohemians s Bačkovským nepočítají, zamířit má na sever

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bohemians 1905 v prvním utkání zimní přípravy porazili rezervu Dukly pohodlně 5:0 a do utkání zasáhly všechny nové posily i uzdravený útočník Tomáš Necid. Jedno poměrně tradiční jméno ale chybělo. V nominaci se totiž neobjevil odchovanec pražské Sparty Hugo Jan Bačkovský, který ve Vršovicích hostoval posledních dva a půl roku. „Určitě s námi neodletí na soustředění. Zbytek je otázkou na Spartu a jeho nový klub, jak si to vykomunikují,“ popisoval situaci ohledně 23letého brankáře trenér Jaroslav Veselý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Hugo Jan Bačkovský na archivním snímku v dresu Bohemians.

Článek

O Bačkovského odchodu rozhodl pravděpodobně příchod brankáře Martina Jedličky, který byl po konci podzimní části do Ďolíčku zapůjčen z Viktorie Plzeň. Je pak jakýmsi mementem, že právě gólman celku, který se Spartou v předchozích letech několikrát (a povětšinou úspěšně) bojoval o mistrovský titul, vystrnadil z kádru Klokanů odchovance Letenských.

Bývalý mládežnický reprezentant Bačkovský si údajně již i našel nové angažmá, podle informací redakce Sport.cz by měl brzy zamířit do Slovanu Liberec a poprat se o místo s Olivierem Vliegenem, který na podzim nastoupil ve všech šestnácti prvoligových duelech. Bačkovského hostování v Bohemians přitom mělo dle původní dohody se Spartou skončit až v létě 2024, vzhledem k nižšímu hernímu vytížení v letošním ročníku a zvýšené konkurenci na jeho pozici ale dojde ke svému konci již nyní.

Bačkovský během svého působení v Ďolíčku odchytal dvacet ligových utkání, k tomu přidal sedm startů v MOL Cupu a tři zápasy za třetiligový B-tým. V probíhající sezóně se fanouškům Klokanů předvedl ve třech ligových utkáních, během nichž inkasoval deset branek. Jednou se představil také v poháru, kdy pomohl k výhře nad Třincem (2:1).

Brankářskou jedničkou Klokanů na podzim byl Roman Valeš, jenž v kádru zůstává i nadále, společně s již zmiňovaným Jedličkou a Lukášem Soukupem, který bude pravděpodobně plnit roli trojky. V dnešním utkání s Duklou B odchytali všichni gólmani po půl hodině.

Reklama