Hlavní obsah

Špatná zpráva pro Spartu, opora Slavie je podle experta zpátky ve skvělé formě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší zápas české fotbalové historie se blíží. Slavia v neděli přivítá rivala z Letné a je otázkou, v jaké pohodě oba výběry do šlágru půjdou. Rivalové z hlavního města poslední vystoupení ve Fortuna lize vyhrály, ale derby nemá favorita. „Papírově je to Slavia, hraje doma, má kvalitní kádr. Ale věřím, že se Sparta zvedla,“ říká Julius Bielik, bývalý vynikají krajní obránce Letenských v pořadu Přímák na Sport.cz.

Gólman Kolář našel ztracenou formu a je oporou Slavie. V pořadu Přímák před derby S diskutuje expert Julius Bielik.Video: Sport.cz

 
Článek

Potěšení na straně sešívaných, nepříjemnost na straně rivala. Tak si lze přeložit fakt, že poslední ligové utkání parádně vyšlo brankáři Ondřeji Kolářovi. Ten podržel Slavii v duelu s Mladou Boleslaví a jeho forma raketově roste. To musel přiznat i příznivec rudých barev Bielik. „Chytat umí. Měl dlouhou pauzu, ale teď dostal šanci a chytil ji za správný konec. Chci věřit, že se mu forma vrací. Pro Slavii je určitě přínosem," myslí si.

Připomínce moderátora Aleše Svobody, že rýpalové tvrdí, že si Kolář místo jedničky mezi tyčemi ve Slavii pojistil i svatbou s dcerou předsedy představenstva klubu Jaroslava Tvrdíka, se Bielik jen usměje. „Objektivně Kolářovi asi pomohlo, že je v pohodě v osobním životě a je dobře naladěný," myslí si moderátor O2 TV.

Slavia neotáčí zápasy, to je zarážející. Diskuse z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Sparťan Bielik si ale myslí, že hrál určitě roli fakt, že Mandous má zdravotní problémy a v zimě nejspíš půjde na operaci. „Jindra Trpišovský se navíc ničím nenechá ovlivnit. Má svoji hlavu, jde si vlastní cestou," tvrdí rezolutně.

Dá se ale čekat, že mezi tyčemi v nedělním derby dostane v týmu z Edenu právě Kolář. A celý tým bude řádně nažhavený. „Od toho tam má Slavia Zdeňka Houšteckého, ten to umí zbláznit. K tomu je tam Řehák, slávisti budou nabuzení. Ale pozor, aby to nebylo moc," usmívá se expert.

Když padne dotaz na to, koho by postavil v roli trenéra Slavie do stoperské dvojice, rozesmál se Bielik znovu. „Nepostavil bych nikoho, nejsem trenér Slavie," ukazuje sparťanské srdce muž, který odehrál hned dvě desítky soubojů se sešívanými. „Když, tak bych radil Spartě," směje se a věří, že se Sparta třemi výhrami v řadě zvedla.

Proč obrana Slavie tak často chybuje a jak moc jí chybí Holeš? Řešíme v PřímákuVideo: Sport.cz

„Byla vidět herní kombinace, pohoda směrem dopředu," pochvaloval si bývalý krajní obránce Letenských. A právě defenzivu vidí jako klíčovou pro to, aby Sparta v derby uspěla. „Otázka je, z čeho budou vycházet. Defenziva zatím není tak pevná, chci věřit, že to zvládnou. Že bude hrát ze zabezpečené obrany," tvrdí Bielik a věří, že to letenskému mužstvu bude fungovat i směrem dopředu. „Za dvě utkání dala Sparta devět gólů. V derby by mi stačilo, kdyby dala dva," dodává.

Více najdete v hlavním videu z pořadu Přímák, který si v kompletní podobě můžete přehrát nejen jako video, ale také ve formě podcastu.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice