Hlavní obsah

Specifický zápas, přiznával brankář Klokanů, že duel s Karvinou měl pro něho pikantní příchuť

Praha

Byl to pro něho pikantní zápas. I třeba proto, že po nedělním duelu u Botiče mu aplaudovali nejen domácí diváci, ale jeho jméno vyvolávala i hrstka fanoušků Karviné, kteří přijeli do Prahy se svým mužstvem. „Jsem rád, že na mě nezapomněli,“ přiznával brankář pražských Bohemians Patrik Le Giang, že ho moc potěšilo, jakou vděčností ho příznivci z obou záborů zahrnuli.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Bohemians Patrik Le Giang.

Článek

U domácích diváků to samozřejmě nepřekvapilo. „Ti jsou skvělí po každém zápase," chválil sedmadvacetiletý brankář Klokanů Le Giang příznivce jeho týmu, kteří mu děkovali za druhou nulu vychytanou na jaře.

A to přesto, že proti Karviné byl prakticky bez práce, neboť během devadesáti minut musel řešit jedinou vážnější situaci.

„O to je to ale náročnější, když na mě nejde celý zápas ani jediná rána a pak přijde okamžik, kdy musím být připravený a se střelou si poradit," připomínal dvaasedmdesátou minutu a šanci hostujícího Smrže.

„Od toho jsem v bráně, abych něco chytil," odbýval slova chvály poté, co udržel zase čisté konto. Na jaře už podruhé. V prvním domácím střetnutí se mu to povedlo se Slavií, v neděli s Karvinou.

„Získali jsme sice bod, ale ten je pro nás spíše ztrátou, protože soupeři se nám o něco vzdálili. Ale na druhou stranu si uvědomujeme postavení v tabulce a jsme rádi, že jsme s Karvinou neprohráli," připouštěl vietnamský gólman se slovenským občanstvím Le Giang, že po bezbrankové remíze má přece jen smíšené pocity.

Ještě že fanoušci Karviné mu dali najevo, že oni bod berou a na něho nijak nezanevřeli.

„Na Karvinou nikdy nezapomenu. Jsem jí vděčný za šanci, kterou jsem tam dostal a za své ligové začátky také. Proto to pro mě byl specifický zápas," potvrzoval, jak pikantní nádech pro něho zápas měl.

Reklama

Související témata: