Hlavní obsah

Špioni Sparty poletí na prosluněný ostrov, žádaná je tam i Plzeň

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Řada sportovních akcí se ruší, jiné fungují dál covidu navzdory. Tipsport již počtvrté uspořádá v druhé polovině ledna turnaj čtyř fotbalových týmů na Maltě. Z českých klubů se ho tentokrát zúčastní jen Olomouc. Soupeři Hanáků tam bude slovenská Trnava, loňský vítěz rakouský Tirol Wattens a nově dánský Aalborg. Nově se bude hrát systémem každý s každým.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Rosický a Pavel Vrba oslavují postup Sparty přes Rapid Vídeň. Nechají se časem zlákat na Maltu?

Článek

Jsou spokojení, angažováním týmu z Dánska ušli zase kus cesty.

„Naplňujeme vizi prestižního mezinárodního turnaje pro země, které mají zimní přestávku. Čtvrtý ročník vnímáme jako posun. Uvažovali jsme o rozšíření na šest týmů, ale vzhledem ke covidu a také plánu dalších zápasů na Maltě jsme zůstali u čtyř, aby měly týmy prostor také na trénink a přípravu," vysvětluje Lubomír Ježek z Tipsportu.

Spokojenost pořadatelů není na druhou stranu úplná. Jejich ambicí je nalákat k účasti na Malta Cupu také některý ze špičkových českých klubů.

„Celý projekt jim představujeme. Dlouhodobě jednáme třeba s Plzní. Největším problémem letos bylo jejich jednání o novém majiteli. V době, kdy jsme potřebovali vědět pevné rozhodnutí, si nebyli jisti, zda mohou garantovat, že budou moci odjet. Jednání jsme tak odložili o další rok," popisuje Ježek.

„Eminentně se zajímáme také o Spartu, jejímž jsme generálním partnerem. Zatím má dlouhodobý kontrakt na zimní soustředění ve Španělsku, nicméně s ní jednáme o nejbližší budoucnosti. V tomto ročníku s námi zástupci Sparty vyrazí na Maltu, aby si prohlédli podmínky, zázemí, hřiště. Je to první krok do budoucna, aby třeba už v dalším ročníku mohla být Sparta," doufá Ježek.

Doma v lednu rozdají milion

V domácích podmínkách pak v lednu proběhne již 25. ročník Tipsport ligy, tradičního zimního přípravného turnaje. Představí se v něm hned osm prvoligových českých týmů. Nejvýše postaveným mužstvem z nejvyšší soutěži bude aktuálně pátý Baník Ostrava. Z české ligy se zúčastní ještě Mladá Boleslav, Olomouc, Bohemians 1905, Jablonec, Pardubice, Teplice a Karviná.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zimní ligu si v barvách Bohemians 1905 zahrál i Patrik Schick (uprostřed).

Čtyři skupiny se budou hrát na českém území, pátá na Slovensku.

Na odměnách organizátor rozdá celkem 1 milion korun. Vítěz turnaje zinkasuje 200 000, druhý tým 150 000 a třetí 120 000 korun.

Také pro domácí turnaj pořadatelé lákají přední kluby. Sparta znovu nasadí druholigový B-tým. „Jednali jsme i s Plzní. Viktorka ovšem nevěděla, jak bude vypadat jejich příprava, řešili jiné problémy. Se Slavií jsme nejednali, známe jejich postoj k Tipsport lize. Měli zájem hrát s béčkem, ale to tentokrát nebylo naším cílem," říká ředitel turnaje Aleš Kolář.

Reklama

  0 : 1 Teplice - Č. Budějovice 0 : 1 27. min Živě
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  4 : 3 Sparta - Ostrava 4 : 3 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava