Hlavní obsah

Splnil se mu sen. Nguyen přestupuje do Vietnamu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před půl rokem mu ještě přestup do Vietnamu krachl, nyní mu však angažmá v zemi jeho předků klaplo. Gólman Filip Nguyen opouští po dvou letech Slovácko a podle informací Sport.cz míří do vietnamského FC Cong An Ha Noi známý jako Hanojský policejní fotbalový klub. Připravena je pro něj lukrativní smlouva na tři roky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Filip Nguyen v dresu české reprezentace. Archivní foto

Článek

„Vždycky říkám, že co se má stát, se stane. Věřím, že to dopadne dobře," zůstal v lednu v klidu Nguyen. O šest měsíců později se dočkal.

Nguyen bude dalším gólmanem se zkušeností z české ligy, který odchází do té vietnamské. Na začátku roku již do jihoasijské země přestoupil bývalý hráč Bohemians 1905 Patrik Le Giang.

„Od nové sezony může každý klub přijmout jednoho hráče z Evropy bez nutnosti vietnamského občanství. Stačí, pokud má jednoho rodiče Vietnamce, což splňuju," vyprávěl na jaře pro Sport.cz. Stejnou podmínku splňuje i Nguyen, jehož otec je Vietnamcem a ve stomilionové zemi žije.

Nguyen odehrál v české nejvyšší soutěži celkem 139 zápasů, z toho 79 v dresu Liberce a 60 v dresu Slovácka, kde „Bagyho" nahradí Milan Heča ze Sparty. Debut v nejvyšší soutěži zažil jako hráč Severočechů až téměř ve 26 letech, když se předtím živil mimo jiné i rozvážením obědů. Teď bude jeho příběh pokračovat v Asii.

Reklama

Související témata: