Hlavní obsah

Fotbalový útočník Van Buren podepsal se Slavií dvouletou smlouvu

Útočník Mick van Buren podepsal s fotbalisty Slavie novou dvouletou smlouvu. Pražané o prodloužení spolupráce s třicetiletým Nizozemcem informovali na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Slavie Mick Van Buren během utkání nadstavby Fortuna ligy ve skupině o titul proti Bohemians.

Článek

Van Buren působí ve vršovickém celku od léta 2016. Mezitím hostoval v Haagu, Českých Budějovicích a Liberci. Uplynulá sezona byla jeho nejpovedenější v české lize, v dresu Slovanu a Slavia dohromady vstřelil 14 branek.

"Rok a půl nebo rok zpátky bych asi ani nevěřil, že tu ještě budu, ale poslední dva roky jsem na sobě hodně makal i na hostováních v Budějovicích a Liberci. Vyplatilo se to a po návratu do Slavie se mi celkem dařilo," řekl Van Buren.

"Hráli jsme dobře jako tým, sice jsme nezískali titul, ale herně se nám dařilo. Můžu být spokojený se svými výkony a vím, že mám týmu ještě hodně co dát. Fyzicky i fotbalově se cítím skvěle, jsem rád, že jsem prodloužil," uvedl Van Buren.

Motivují ho i evropské poháry. Slavia se v srpnovém 3. předkole Evropské ligy utká s poraženým týmem z 2. předkola Ligy mistrů mezi Dniprem a Panathinaikosem Atény.

"Jeden z velkých důvodů, proč jsem podepsal novou smlouvu je, že budeme znovu hrát v Evropě. Cíl do budoucna může být i Liga mistrů, pokud budeme mistři. Byl to pro mě jeden z důvodů, proč jsem zůstal. Hrát v Evropě a postoupit do jara je jeden z našich velkých cílů," prohlásil Van Buren.

V útoku Slavie ho čeká velká konkurence. Vršovičtí přivedli během léta Mojmíra Chytila a Muhameda Tijaniho, dalšími útočníky jsou nejlepší ligový střelec uplynulé sezony Václav Jurečka, Stanislav Tecl a univerzál Ivan Schranz.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.