Hlavní obsah

Stadion Slavie mění název. Začíná nová éra vršovického klubu?

Oficiální představení a vysvětlení přijde na řadu až ve čtvrtek, skutečnost je však zřejmá již teď. Na střeše fotbalového stadionu Slavie v Edenu v pražských Vršovicích se objevil nový nápis Fortuna Arena. Zmizel tak název čínské developerské společnosti Sinobo, po níž byl na konci roku 2018 pojmenován. Zatím lze jen spekulovat, co všechno může přejmenování stánku, v němž hraje i česká reprezentace, signalizovat.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Nápis Fortuna arena na střeše fotbalového stadionu Slavie v pražských Vršovicích na snímku z 12. července 2022.

Článek

Přejmenování Edenu není novým tématem. Spekulovalo se, že k němu dojde již během loňského prosince, název ovšem zůstal.

Teď už je jistou věcí, na střeše se objevil nový nápis Fortuna Arena. Klub veškeré informace zveřejní až na předsezonní čtvrteční tiskové konferenci, která má netradiční podvečerní začátek v 19:00.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Nápis Fortuna arena na střeše fotbalového stadionu Slavie v pražských Vršovicích na snímku z 12. července 2022.

Název Sinobo se na Edenu objevil v listopadu 2018, kdy se očekávalo, že zároveň převezme i akcie od majitelů CITIC, k tomu ovšem nedošlo, CITIC dál zůstal držitelem více než 99 procent. Sinobo mimo jiné sponzoroval i Beijing Kuo-an, spřátelený klub Slavie.

Je otázkou, co může změna názvu stadionu naznačovat. V zákulisí se již delší dobu spekuluje o tom, že z Číny už do Edenu netečou potřebné peníze. Že by tedy čínská éra končila a na obzoru byl třeba nový vlastník...?

Zatím těžko soudit, nový každopádně bude název stadionu.

Reklama