Hlavní obsah

Šťastná Höjerova třináctka. Dán premiérovou trefou přinesl krajanovi první výhru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři úvodní zápasy v sezoně bez výhry navodily na Letné velké dusno. Sedmadvacetiletý Casper Höjer vstřelil svůj první soutěžní gól v rudém dresu v pravý čas. V Českých Budějovicích otevřel skóre již ve 2. minutě a Sparta na jihu ve druhém kole nakonec zvítězila 2:0. Trefa dánského obránce byla vítězná, takže zásadní měrou přinesla první výhru v české lize pro jiného Dána, trenéra Briana Priskeho.

Foto: Pancer Václav, ČTK

Sparťanská radost. Autoři gólů Casper Höjer a Tomáš Čvančara slaví v utkání 2. kola v Českých Budějovicích.

Článek
Fotogalerie

Dán potěšil Dána. Obránce Casper Höjer po Peškově rohu nakrátko se dočkal ve svém 13. utkání v české lize premiérové branky. „Gól je pro mě samozřejmě velmi důležitý. Chci dávat góly, sbírat asistence a podílet se také na ofenzivní hře týmu," líčí pro sparta.cz.

Do Sparty přišel loni v létě, jenže hned v odvetě s Rapidem Vídeň se zranil, pak celý podzim promarodil a vracel se až během jara. „Minulý rok pro mě byl složitý, protože jsem se hned na začátku sezony zranil. Byl jsem mimo hru asi sedm měsíců. Opravdu těžký rok," poukazuje odchovanec BK Skjold a bývalý hráč FC Kodaň, Lyngby či Aarhusu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dánové si rozumějí... Trenér Sparty Praha Brian Priske a Casper Höjer během přátelského utkání s Opavou.

„Ale teď je čas na změnu, abych se probudil. A aby se samozřejmě probudil také tým. Máme mužstvo, které chce vyhrát titul. Je samozřejmě velmi příjemné pomoci gólem. Nejdůležitější jsou ale z nedělního zápasu tři body," libuje si Höjer.

Pražané až na čtvrtý pokus konečně dosáhli na první soutěžní triumf v sezoně. Všichni v kabině už cítili velký tlak.

„Jsem nadšený, opravdu šťastný. Cítím se tak, jako celý tým. Pro tým je vítězství opravdu důležité. Vždycky je nejtěžší dosáhnout právě první výhry. My jsme se s tím prvních pár zápasů potýkali. Bylo to opravdu podstatné. Doufám, že každý viděl emoce celého týmu," poukazuje autor vítězné branky.

Spartě moc pomohlo, že udeřila hned z první rány.

„Cítím se asi podobně jako Liberec u nás v minulém zápase, kdy se také dostali brzy do vedení. Pak je to vždycky těžké. Soupeř se může stáhnout a hrát s deseti hráči před balonem. Takže ano, tentokrát jsme to měli jednodušší my, když jsme šli do vedení. Stejně se ale musíme ještě hodně zlepšit," uvědomuje si Höjer.

Reklama

Související témata: