Hlavní obsah

Statistiky kola: Držením míče vládla Sparta, nejčastěji útočila zase Slavia

Praha

Těsné výsledky, žádná drtivá vítězství. Takové bylo dvacáté kolo fotbalové Gambrinus ligy z pohledku skóre jednotlivých duelů. Jak do srovnání jednotlivých celků promluvily oficiální statistiky české nejvyšší soutěže? Web gambrinusliga.cz se zaměřil na držení míče jednotlivých celků, ale také na útočné souboje hráčů či jejich driblink.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Sparty Praha Marek Matějovský ovládl driblování.

Článek
Fotogalerie

V týmových statistikách držení míče vládne pražská Sparta. Letenští v duelu s Příbramí drželi balon v 68%, druhá je Slavia s 62%, třetí pak Mladá Boleslav s 61%.

Zajímavá je i kategorie počtu útoků. Na číslo 125 se dostala Slavia, která v duelu se Znojmem poprvé vyhrála pod novým nizozemským koučem Pastoorem. V přesných přihrávkách do šestnáctky se z prvenství raduje Slovácko. Připsalo si jich 27. V závěsu je pak s 25 Mladá Boleslav.

U hráčů se web Gambrinus ligy věnoval úspěšným útočným soubojům, driblinku a nejčastěji faulovaným fotbalistům. V první kategorii si prvenství vydobyl Libor Došek ze Slovácka. Driblinku vládlo sparťanské duo Matějovský, Hušbauer a nejčastěji donutil protihráče faulovat Jakub Rada.

Reklama