Hlavní obsah

Štěpánek poslechl trenéra a vstřelil vítězný gól. Snad bude spokojený, usmíval se po zápase na Slovácku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Gól Slovácka v prvním poločase sudí u videa odvolal, avšak jeho branka po změně stran platila. Obránce fotbalistů Jablonce David Štěpánek zajistil svému týmu v ligovém utkání v Uherském Hradišti cenné vítězství 1:0, díky němuž Severočeši poskočili v tabulce nejvyšší soutěže na desátou příčku.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Obránce Jablonce David Štěpánek zajistil gólem svému týmu vítězství v ligovém utkání na Slovácku.

Článek

„Trenér Látal mi občas vyčítá, že se málo zapojuju do ofenzívy. Tentokrát jsem ho poslechl a ono to takhle hezky vyšlo. Snad bude spokojený,“ usmíval se šťastně Štěpánek, který se opřel na zadní tyči do centru Kanakimany. Jeho trefa byla nakonec rozdílová.

Na rozdíl od předchozích duelů v jarní části první ligy na Slavii či s Libercem si totiž tentokrát jablonečtí fotbalisté závěr střetnutí zkušeně pohlídali. „Skoro do ničeho jsme Slovácko nepustili. Vysoké míče jsme vzadu uskákali,“ těšilo ho.

Jednou z mála výjimek byl okamžik z konce úvodní půlhodiny, kdy neobsazený Petržela poslal parádní ranou balon do jablonecké sítě. Fotbalisté Slovácka se ovšem radovali z gólu jen chvíli, protože VAR vzápětí odhalil, že v postavení mimo hru stojící Reinberk clonil brankáři Hanušovi.

„Nepohlídali jsme si odražený míč. Tady jsme trochu zaspali. Milan Petržela to navíc trefil naprosto parádně. Nejdřív mě ani nenapadlo, že by to měl být ofsajd. Naštěstí pro nás ale všechno dobře dopadlo,“ oddechl si Štěpánek.

Cenil si, jak si defenzíva jeho celku poradila s urostlými ofenzivními fotbalisty Slovácka. „Nebylo to snadné. Ale připravovali jsme se na ně celý týden. Zvládli jsme to velice dobře,“ liboval si.

Ve středu obranné formace Jablonce tentokrát nastoupil kvůli početné marodce severočeského mužstva Filip Souček, jenž obvykle hrává na postu defenzivního záložníka. Záskok se vydařil. „Filip to na trénincích zkouší jako stoper docela často. V souhře tudíž problém nebyl. Věřil jsem, že to zvládneme, což se potvrdilo,“ netajil Štěpánek radost z tříbodového zisku.

Vítězství v moravském městě posunulo jablonecké fotbalisty na desáté místo, které by jim po skončení základní části nejvyšší soutěže zajistilo účast v nadstavbové skupině o Evropu. „To je náš cíl. Uděláme maximum, abychom v prostřední skupině už zůstali. Před námi je ale ještě šest zápasů. Teď se co nejlíp připravíme na další ligové utkání s Plzní,“ plánoval Štěpánek okamžitě.

Reklama

Související témata: