Hlavní obsah

Pohřební věnec i zalepený vchod na stadion. Proti bouřícím se fandům Zbrojovky zasahovali těžkooděnci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Protestní průvod, pohřební věnec, zapálené svíčky, zalepený vstup na královopolský stadion a místo povzbuzování svého týmu neustálé výzvy k odchodu dosavadního majoritního vlastníka Václava Bartoňka. Taková byla kulisa druholigového zápasu mezi fotbalisty Zbrojovky a Táborska (0:0).

Foto: hooligans.cz

Protestující fanoušci Zbrojovky přelepili před utkáním s Táborskem hlavní vchod na královopolský stadion

Článek

Brněnští fanoušci tak dali razantně najevo značnou nelibost s protahovaným odprodejem klubu, který má podle avizovaných dohod převzít ředitel investiční společnosti Portiva Pavel Svoreň. Vše vyvrcholilo zásahem policejních těžkooděnců proti těm fandům, kteří po utkání přišli protestovat pod okna kanceláří členů vedení klubu a pustili se přitom do potyček s bezpečnostní službou.

„Skandování bylo slyšet až do kabiny už před zápasem. Nebylo to pochopitelně příjemné. S hráči jsme ale o tom dopředu mluvili a připravovali je na to, že se něco podobného může stát,“ říkal po střetnutí, v němž brněnští fotbalisté bezbrankovou plichtou propásli příležitost přiblížit se v druholigové tabulce bodově vedoucímu Vyškovu, kouč Zbrojovky Tomáš Polách.

Připustil, že to, co se kolem utkání dělo, na jeho fotbalisty dolehlo. „Že se chystají protesty šlo po celém městě. Mně to ovšem nepřísluší hodnotit. Já se chci bavit o fotbale. My trenéři jsme od toho, abychom připravovali mužstvo co nejlíp a abychom předváděli dobrou hru a sbírali body. S Táborskem se to příliš nepovedlo, což nás mrzí. Všichni si samozřejmě přejeme, abychom vyhrávali a lidi nám doma fandili,“ dodal Polách.

V podobném duchu hovořil také záložník Jiří Texl, který se po zranění vrátil na hřiště, ale ani on nepomohl Brňanům strhnout vítězství na svou stranu. „Není vůbec komfortní, když se vám nepovedou jeden či dva balony, a všichni už na vás křičí. Moc nám to nepomáhá. Jestli ale fanoušci cítí, že to mají dělat takhle, je to jejich názor. Chápu, že chtějí, abychom hráli první ligu a třeba i evropské poháry. Snad se toho jednou společně dočkáme,“ pokrčil rameny.

Podle něj nejistota ohledně odprodeje dvoutřetinového podílu klubových akcií na hráče doléhá. „Nemáme žádné extra informace. Víme jen to, co se psalo na internetu. Netušíme, co je pravda a co lež, a není ani naším úkolem to řešit. Měli bychom se snažit především o to, aby se naše výkony posouvaly k lepšímu,“ má Texl jasno.

Složitá jednání o převodu akcií mají pokračovat příští týden, což potvrdil na síti X i Svoreň. Pokud při nich nedojde k pokroku, počítá tvrdé jádro fanoušků Zbrojovky s dalšími protesty v průběhu příštího domácího duelu Brňanů s béčkem Sparty. Ten se bude hrát o Velikonocích na Velký pátek před televizními kamerami.

Reklama

Související témata: