Hlavní obsah

Stojím si za tím, že roh, co předcházel gólu, byl, dušuje se olomoucký Růsek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc se i podruhé v sezóně s Plzní rozešla smírně. Doma sice ve 28. kole fotbalové ligy s lídrem soutěže prohrávala, ale spasil ji po jediné střele na bránu útočník Antonín Růsek, a tak nakonec získala bod za remízu 1:1. Střelec Sigmy výsledek bral.

Foto: Sznapka Petr, ČTK

Hráči Olomouce se radují z Růskova gólu.

Článek

Hanáci mají bod, přestože především v první půli se k ničemu nedostali. "Bodu si hodně vážíme. Už začátek zápasu jsme vůbec nechytili. Plzeň nás přehrávala, byla aktivní, výborně kombinovala, byť stoprocentní šance neměla. Chorý s Beauguelem ale uhrávali spoustu míčů a byli neskutečně nebezpeční," hodnotí Antonín Růsek.

Hrát jste začali, až jste prohrávali. Souhlasíte?

Je to tak. Najednou to z nás spadlo. Přidali jsme a nějaké slušné akce jsme vymysleli. Vyšel nám signál z rohu, už v první půli to Hubník výborně tečoval, proběhli jsme to však, u mého gólu to ale už bylo v pořádku. Vyšlo nám prostě, co jsme cvičili celý týden.

Zakončení celé akce bylo pro vás asi jednoduché.

Jo, jo. Větší podíl na gólu měl určitě Roman. Za to, jak míč posunul, mu děkuji.

Plzeň protestovala, že roh vůbec neměl být. Vy jste u situace byl. Jak to bylo?

Stojím si za tím, že to roh byl. Myslím, že i Aleše Čermák. Bavili jsme se spolu a říkal, že nic neargumentoval směrem k sudímu, ať jsem v klidu.

Gól byl důležitý nejen pro Sigmu, ale i pro vaše sebevědomí. Přece jen, v poslední době jste se střelecky trápil...

Určitě. Potěšil mě a doufám, že tak budu pokračovat.

Zdálo se, že vepředu s Chytilem máte malou podporu.

Myslel jsem si, že prostoru bude víc. To proto, že hráli na dva útočníky a ve středu tak zůstali jen Kalvach s Čermákem. Využít toho se nám však nedařilo. Beauguel s Chorým dobře zavírali naše stopery a nám pak vázla rozehrávka.

Poprvé hrál ve středu obrany za Plzeň Brazilec Santos. Moc vám toho nedovolil.

Říkali jsme si s Mojmírem Chytilem, že na tak skvěle soubojově, ale i rychlostně vybaveného borce jsme snad ještě nikdy nehráli. Moc se nám líbil.

Při vašem gólu jste se však od něj přece odpoutal...

Na zadní tyči byl už při stejné situaci v prvním poločase. Nečekal jsem proto, že by to mohlo ke mně projít podruhé. Nevím, zda zaspal, nebo nebyl tak poctivý. Těžko říct.

S Plzní jste v probíhající sezoně neprohráli. Ukazuje to, že se můžete měřit s nejlepšími?

Asi jo. Na druhé straně, vystřelili jsme jen jednou mezi tyče, a to je málo. Myslím, že máme na víc. Snad nás remíza ale povzbudí a do konce sezony uděláme co nejvíce bodů.

Reklama