Hlavní obsah

Střelec Kuchta je pryč, opustí Slavii v zimě další opora?

O univerzála fotbalové Slavie Oscara Dorleyho má prý velký zájem suverénní lídr turecké ligy Trabzonspor. Podle renomovaného liberijského sportovního redaktora Kla Wesleye Jr. nabízí za Oscara 3,5 milionu eur (cca 86 milionů korun). Pokud k transferu dojde, ztratí sešívaní druhou významnou oporu. Zkraje ledna dali za odstupné 130 milionů korun razítko na přestup do Lokomotivu Moskva střelci Janu Kuchtovi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Oscar Dorley ze Slavie Praha.

Článek

„Turecký prvoligový lídr Trabzonspor má údajně zájem o Oscara Dorleyho ze Slavie Praha, nabízí za něj okolo 3,5 milionu eur. Slavia prý umožní Dorleymu připojit se k vítězi Tureckého poháru ze sezony 2019-2000, pokud za něj v zimě bude mít náhradu," napsal Wesley Jr. na Twitter.

Pro Slavii by šlo o solidní obchod, za Oscara totiž Liberci v létě 2019 zaplatila 25 milionů korun. Na 23letém Liberijci by vydělala přes 60 milionů korun. Vzhledem k tomu, že Trabzonspor, kde působí známý slovenský záložník Marek Hamšík, levého obránce nutně potřebuje, a Oscar je pro něj údajně kandidátem číslo jedna, může ještě něco přihodit.

Nicméně v tuto chvíli se zdá nepravděpodobné, že Slavia na nabídku Turků kývne. Náhradu za Oscara, který červenobílým při dlouhodobém zranění obránce Jana Bořila vytrhnul trn, prostě nemá. Na levém kraji se adaptoval natolik skvěle, že je jeho pozice prakticky neotřesitelná.

Oscara pro českou ligu objevil liberecký Slovan, který ho vykoupil před třemi lety za 155 000 eur (necelé 4 miliony korun) z litevského FK Riteriai. Do Edenu přišel následně do pozice defenzivního záložníka, po zranění Bořila se úspěšně přeškolil na levého obránce.

Reklama

Související témata: