Hlavní obsah

Střelecký budíček Baníku. V Karviné mu k obratu stačilo devět minut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vynikající fotbal, čtyři krásné góly a úžasná atmosféra. Slezské derby mezi Karvinou a Baníkem sledoval vyprodaný stadion a viděl výhru hostů 3:1. „Byla to oslava fotbalu. Opravdu. Přestože tedy pro nás se smutným koncem,“ glosoval utkání 14. kola trenér karvinských fotbalistů Juraj Jarábek.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Gólman Karviné Dominik Holec likviduje šanci Abdullahi Tanka z Baníku

Článek

Před slezským derby se domácí klub rozloučil s bývalým kapitánem Michalem Papadopulosem, jenž po postupu Karviné do první ligy pověsil kopačky na hřebík. Ovací se bývalému útočníkovi dostalo i od příznivců ostravského Baníku, v jehož dresu ostravský rodák odehrál osmdesát prvoligových utkání. Po konci hráčské kariéry pracuje bývalý útočník v Karviné, výhra Ostravanů na ligovým nováčkem 3:1 jej asi úplně nepotěšila.

„Byl to vynikající zápas od první do poslední minuty. Byli jsme aktivní, dostávali jsme se do šancí, které jsme v první poločase ale znovu neproměňovali,“ poukázal trenér Pavel Hapal na bolest Baníkovců v minulých zápasech.

Domácí držel výtečnými zákroky gólman Dominik Holec. Největšího potlesku se mu dostalo poté, co si poradil s obrovskou šancí Tanka, který sice slovenského brankáře kličkou dokázal dostat na zem, Holec se ale ještě dokázal vymrštit a do jeho střely vystrčil pravou ruku a balon odklonil na roh.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Fotbalisté Baníku se radují z branky

„Domino nás podržel a už poněkolikáté ukázal svou kvalitu. I díky němu jsme nějaké šance Baníku přečkali a mohli jít do vedení,“ vykládal stoper Karviné Jaroslav Svozil.

Šok pro hosty přišel ve 28. minutě, kdy si kličkou doleva domácí kapitán Lukáš Budínský otevřel prostor ke střele a ukázal téměř pěti tisícům lidí svou vytříbenou kopací techniku.

Také Baník ale tentokrát našel střelce. A k obrátce mu stačilo pouhých devět minut, během nichž se od 49. do 58. minuty prosadili Ewerton a dvakrát David Buchta.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Záložník Baníku Ostrava Matěj Šín a obránce Karviné Jaroslav Svozil (vpravo)

„Vedli jsme v poločase 1:0, chtěli jsme dobře vstoupit do druhého, ale to se nepovedlo. Asi jsme byli příliš pasivní a Baník naopak aktivní. Jinak si to nedokážu vysvětlit. Ale těchto deset minut zápas rozhodlo,“ připustil Svozil.

„Mohli jsme dát Adelekem na 2:0, místo toho jsme z protiakce dostali gól. Škoda toho,“ litoval brankář Karviné Dominik Holec. „Začátky obou poločasů nám nevyšly a za třináct toho druhého bylo zápase. Vůbec jsme je nezachytili. Jakmile to otočili, tak zápas kontrolovali a my už jsme pak už žádnou větší šanci neměli. Ve druhém byli lepší a zaslouženě vyhráli,“ připustil Holec.

Související témata:
  1 : 2 Zlín - Bohemians 1 : 2 dohráno
20240519T17 : 00:00+0200
Zlín vs. Bohemians
Zlín vs. Bohemians
Zlín
Bohemians
  4 : 0 Pardubice - Karviná 4 : 0 dohráno
20240519T17 : 00:00+0200
Pardubice vs. Karviná
Pardubice vs. Karviná
Pardubice
Karviná
  2 : 2 Č. Budějovice - Jablonec 2 : 2 dohráno
20240519T17 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Jablonec
Č. Budějovice vs. Jablonec
Č. Budějovice
Jablonec
  0 : 1 Teplice - Hradec Králové 0 : 1 dohráno
20240519T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Hradec Králové
Teplice vs. Hradec Králové
Teplice
Hradec Králové
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.