Hlavní obsah

Z gólů mám radost. Byly vítězné, o to je větší, svěřoval se Baníkovec Buchta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva góly v jednom prvoligovém zápase záložník David Buchta ještě nevstřelil. Pro Baník přišlo jeho střelecké probuzení v pravý čas. Po dvou ligových ztrátách (Pardubice 1:1, Jablonec 0:1) a pohárovém vyřazení (se Zlínem 0:1) Ostravané vyhráli i díky jeho příspěvku v rozmezí pěti minut v Karviné 3:1 a upevnila si místo v první šestce ligové tabulky. „Mám z toho radost. Ten první byl i vítězný, z toho mám radost ještě větší,“ culil se 24letý Buchta.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

David Buchta z Baníku obchází Mateje Čurmu z Karviné.

Článek

Váš druhý gól jste vstřelil podobně jako doma s Hradcem Králové i v Olomouci šajtlí. Už na tuhle střelu máte patent?

Jo, povedlo se to potřetí. Snažím se tak zakončovat i na tréninku, vychází to, jsem rád. Dobře jsme rozehráli standardku, byl jsem sám na vápně. Vyzkoušel jsem to, vyšlo to. Sice po teči, ale super. I první gól byl hezký po rychlé kombinaci s Giglim Ndefem a s Filipem Kubalou, který mi tam sklepl balon v šestnáctce. Pak jsem to dal k tyči.

Na začátku druhé půle jste dali tři góly a za devět minut jste otočili z 0:1 na 3:1. Bylo v tu chvíli rozhodnuto?

Jeli jsme sem s tím, že chceme uspět a vyhrát. Byli jsme aktivnější, ale měli jsme situace řešit lépe už mnohem dříve. Pak jsme dostali gól z protiútoku, ale v kabině jsme si něco řekli. Po tom vyrovnávacím gólu jsem cítil, že máme větší sílu, než soupeř, který tím byl zaskočený. Bylo dobré, že jsme pokračovali dál a dali jsme hned druhý a třetí gól.

V prvním poločase a pak i ve druhém vás častokrát vychytal domácí brankář Holec. Dokázal byste jeho výkon zhodnotit?

Měl famózní zákroky. Chytil mi hned první střelu z voleje, bylo to jen o větším klidu. Měli jsme dost situací, po kterých mohl padnout gól. Říkal jsem si, že už něco musíme proměnit, ať se otevře.

Druhý gól padl po rohovém kopu. Je prokletí standardek prolomeno?

Vyhodnocovali jsme si to na videu, pracovali na tom, snad ano. Všichni víme, že máme dobré zakončení. Byla to jen otázka času. Až na poslední zápas jsme v těch situacích byli, jen jsme je neproměňovali s klidem. Dneska ano.

Proti Jablonci i Zlínu jste museli hrát do obranné ulity. Bylo to dnes v tomhle pro vás jednodušší, že Karviná hrála otevřený fotbal?

Předtím jsme dobývali, není to jednoduché. Pracovali jsme na tom v týdnu, něco si řekli, pak to uplatnili v zápase. Věřím, že i proti Spartě uspějeme.

Související témata:
  1 : 1 Zlín - Č. Budějovice 1 : 1 dohráno
20240516T17 : 00:00+0200
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín
Č. Budějovice
  3 : 0 Jablonec - Pardubice 3 : 0 dohráno
20240516T17 : 00:00+0200
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec
Pardubice
  1 : 3 Bohemians - Karviná 1 : 3 dohráno
20240516T17 : 00:00+0200
Bohemians vs. Karviná
Bohemians vs. Karviná
Bohemians
Karviná
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.