Hlavní obsah

Suchý premiérovým gólem odpálil euforii. Měl jsem toho plný brejle, líčil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lépe svou premiérovou trefu v dresu Mladé Boleslavi načasovat nemohl. Obránce Marek Suchý završil nevšední stíhačku v zápase fotbalové ligy proti Liberci, Středočeši ve více než poločas trvajícím oslabení smazali dvoubrankové manko a urvali remízu 2:2. „Náš výkon ve druhé půli byl obdivuhodný. Situací jsme měli poměrně dost, je super, že jsme byli odměněni vyrovnávacím gólem. Šli jsme tomu naproti,“ popisoval střelec druhé branky domácích.

Foto: Vít Černý, ČTK

Obránce Mladé Boleslavi Marek Suchý dává vyrovnávací gól proti Liberci.

Článek

Boleslav tlačila, krátce před koncem vybojovala standardní situaci. Tomáš Ladra poslal centr do pokutového území, kde se Suchý hlavou v 89. minutě prosadil. „Tyhle standardky mám nejradši, když si můžu míč najít na zadní tyči. Snažím se hledat místo, načasovat to, schovat se někomu za záda. Naštěstí pak balon spadl do brány," vyprávěl bývalý reprezentační stoper.

Euforie po takovém zásahu je mimořádná, všichni hráči i členové realizačního týmu na sebe skákali, objímali se. Trenér domácích Marek Kulič říkal, že lítal jako tajtrlík. Co autor gólu? „Já jsem spíš klidnější (úsměv). V první chvíli jsem ani neviděl, jestli to jde do brány. Ale měl jsem toho plný brejle, neměl jsem ani moc sílu něco udělat. S klukama jsme měli radost," líčil Suchý, co všechno se v něm mísilo.

Z pozice stopera se od něj branky logicky tolik nečekají, za Boleslav se trefil vůbec poprvé. V 66. ligovém utkání. „Čekal jsem na to docela dlouho," přiznal pětatřicetiletý obránce.

„Vím, že tohle není v popisu mé práce. Motivaci a chtíč jsem však určitě měl, góly ze standardek padají. V kariéře jsem takhle góly většinou dával, hlavou, z jedničky. Vím, v čem tu sílu mám. Ale nedařilo se mi v předchozích dvou sezonách prosadit, jsem rád, že teď jsem se trefil hned na začátku nového ročníku," řekl bývalý reprezentační kapitán, jenž na klubové úrovni v Basileji, Spartaku Moskva, Slavii a nyní v Boleslavi zaznamenal jednadvacet branek. V Augsburgu neskóroval.

Víru neztrácel, ani když se Boleslavi nedařilo nějakou dobu snížit. Kontaktní branku na 1:2 vstřelil Matěj Pulkrab v 78. minutě. „O půli jsme se bavili, že bychom měli začít v klidu, spíš si počkat a riskovat třeba až v posledních deseti minutách. Timing byl ideální, kontaktní gól přišel v pravý čas. Soupeř znejistěl, bylo nás sice na hřišti o jednoho míň, ale myslím, že na hřišti to ve druhé půli extra vidět nebylo. Spíš jsme to přetavili v naši výhodu," zakončil Suchý.

Reklama

  Plzeň - Ml. Boleslav hrají
20240505T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň
Ml. Boleslav
  Teplice - Liberec hrají
20240505T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Liberec
Teplice vs. Liberec
Teplice
Liberec
  Hradec Králové - Olomouc hrají
20240505T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové
Olomouc
  Slovácko - Sparta dnes 18 : 00
20240505T18 : 00:00+0200
Slovácko vs. Sparta
Slovácko vs. Sparta
Slovácko
Sparta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.