Hlavní obsah

Šural vedoucím gólem Zbrojovku nastartoval. Podali jsme supr výkon, liboval si po výhře nad Libercem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po vyrovnané první půli se brněnští fotbalisté nadechli k mohutnému náporu. Zbrojovka rozstřílela Liberec 3:0 a připsala si druhý domácí triumf po návratu mezi elitu. Brněnskou kanonádu po změně stran načal vedoucím gólem stoper Jakub Šural, který po rohu a následném obrovském závaru v šestnáctce Slovanu otevřel zblízka skóre. „Povedlo se mi to až třetí dorážkou. Jsem šťastný, trefil jsem se po delší době. Byla to důležitá branka, pomohla nám se v zápase nastartovat,“ těšilo ho.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Liberecký Maksym Talovjerov zastavuje skluzem brněnského Jakuba Řezníčka.

Článek

Jeho tým pak už měl utkání jednoznačně ve své režii. „U všeho jsme byli první. Téměř všechno nám vycházelo. V krásné atmosféře jsme podali supr výkon. Jsem přesvědčený, že si diváci střetnutí užili. Jsme hrozně rádi, že jsme poprvé od třetího ligového kola potěšili naše fandy znovu vítězstvím na našem stadionu," připomněl jediný předchozí triumf na domácím hřišti nad Mladou Boleslaví.

Jedinými střelci Zbrojovky, kteří v této sezoně skórovali víckrát než jednou, jsou útočník Jakub Řezníček, jenž se s deseti trefami osamostatnil v čele pořadí ligových kanonýrů, a Michal Ševčík, který v duelu s Libercem přidal svoji šestou branku. „Takže jsem teď vlastně třetí nejlepší klubový střelec," žertoval dobře naladěný Šural. Cenil si teprve druhého čistého konta Brňanů v sezoně. „Dosud jsme neinkasovali pouze v Olomouci. Je to i tím, že máme hodně ofenzivní mužstvo. Jsme za nulu vzadu rádi hlavně kvůli brankáři Martinu Berkovcovi," tvrdil.

Kouč Zbrojovky Richard Dostálek pochválil svoje mužstvo za výborný týmový výkon. „Důležité bylo, že jsme do přestávky přečkali po našich chybách dvě šance Liberce. Do druhého poločasu jsme vstupovali s tím, že soupeře přehrajeme. Povedlo se. Prosadili jsme se hlavně díky pohledným kombinačním akcím. I s trochou štěstí jsme konečně prolomili sérii domácích nezdarů," kvitoval také on s povděkem.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Fotbalista Zbrojovky Brno Filip Souček vede míč.

Nepropadal však euforii. „U videa si rozhodně rozebereme některé chyby, jichž jsme se do přestávky dopustili. Jsem ovšem maximálně spokojený s tím, jak se kluci po ztrátě balonu okamžitě vraceli zpátky k naší šestnáctce. Zápas odpracovali na sto procent," potěšilo Dostálka.

Zbrojovka v roli ligového nováčka poskočila v tabulce nejvyšší soutěže s dvaceti body na pátou příčku. A má ještě k dobru odložené střetnutí na hřišti prvoligového lídra v Plzni. „Dvacet bodů jsme si stanovili jako podzimní metu. Jsme tudíž spokojeni. Hráčům jsem za výkon proti Liberci v kabině poděkoval, ale řekl jsem jim, že ještě není konec. Pokusíme se ve zbývajících třech ligových utkáních uhrát co nejvíc," předsevzal si Dostálek.

Triumfem nad Libercem navázali Brňané na týden starou venkovní výhru nad Pardubicemi. Třikrát za sebou ale ještě v sezoně nezvítězili. „Pokusíme se o to v Českých Budějovicích," myslel Šural už na další mistrovský duel s Dynamem.

Reklama