Hlavní obsah

Brno - Liberec 3:0Zbrojovka sestřelila Liberec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
51. Šural 1 : 0
59. Ševčík 2 : 0
72. Řezníček 3 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Brna zvítězili ve 14. kole první ligy nad Libercem 3:0 a doma vyhráli po čtyřech zápasech. Branky padly až ve druhém poločase, kdy za nováčka skórovali Jakub Šural, Michal Ševčík a Jakub Řezníček, který se desátou brankou v sezoně osamostatnil v čele tabulky střelců nejvyšší soutěže. Zbrojovka v lize porazila Slovan po čtyřech utkáních a poskočila na pátou příčku, navíc má k dobru zápas v Plzni. Liberec venku nebodoval potřetí za sebou a v tabulce je osmý.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Fotbalista Zbrojovky Brno Filip Souček vede míč.

Článek

Duel začal slibnými akcemi na obou stranách. Řezníčkova hlavička olízla břevno, vzápětí Ševčík tvrdě střílel do hostujícího brankáře Vliegena a po chybné rozehrávce Texla zase brněnský gólman Berkovec chytil sólo Van Burena.

Brno se v dalším průběhu lepším pohybem i kombinacemi dostalo do tlaku, jehož výsledkem bylo podruhé nastřelené břevno, tentokráte z kopačky Alliho.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

14. kolo první fotbalové ligy mezi Brnem a Libercem.

Severočeši poctivě bránili a brněnská ofenzivní esa už do koncovky nepustili. Zato se do ní dostal jejich nejlepší střelec Van Buren, nicméně i jeho druhý nájezd na Berkovce ve 38. minutě vyzněl ve prospěch brankáře Zbrojovky.

Domáci šli do vedení krátce po změně stran. Po Ševčíkově rohu se ve skrumáži v malém vápně nejlépe orientoval stoper Šural a nadvakrát překonal libereckého Vliegena. Šural skóroval v ligové sezoně poprvé.

Druhá brněnská radost na sebe nenechala dlouho čekat. Chybnou rozehrávku Vliegena napadl důsledně atakující Souček, míč se dostal k Ševčíkovi, který měl otevřenou cestu k šestému gólu v ročníku nejvyšší soutěže.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Liberecký Maksym Talovjerov zastavuje skluzem brněnského Jakuba Řezníčka.

Liberec reagoval posílením ofenzivy, ale než se stačil nadechnout k tlaku, lovil Vliegen míč ze sítě potřetí. Překonal jej lobem Řezníček a před vlastními fanoušky skóroval poprvé v sezoně, celkově podesáté. Zbrojovka oslavila teprve druhé vítězství před vlastními fanoušky po návratu mezi elitu.

Reklama