Hlavní obsah

Rána pro Plzeň. Sýkora je po operaci a skončila mu sezona

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalová Plzeň na dlouhý čas přišla o Jana Sýkoru. Vyšetření na magnetické rezonanci odhalilo u 30letého záložníka rupturu předního zkříženého vazu v koleně, hráč už prodělal operační zákrok. Sezona pro něj skončila, do ostrých zápasů se vrátí v ideálním případě nejdřív v polovině podzimu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Sýkora z Viktorie Plzeň během utkání Fortuna ligy.

Článek

„Pro Honzu bohužel tato sezona skončila předčasně a nyní jej čeká několikaměsíční dlouhá rekonvalescence. Je tedy vážně ohroženo i to, aby stihl podzimní část té nadcházející. Je zarážející, že takový zákrok nebyl vůbec oceněn kartou,“ citoval klubový web mluvčího Viktorie Václava Hanzlíka. Sýkorovi se stal osudným souboj s karvinským Sebastianem Boháčem z 15. minuty, po kterém zůstal ležet na trávníku. Následně byl odnesen na nosítkách, ze zápasu musel odstoupit.

Zkušeného hráče vůbec provází poslední roky smůla. V září 2022 mu slávista Olayinka přišlápl nohu, kvůli poraněnému kotníku stál záložník pět měsíců. Loni v srpnu kvůli zdravotním problémům nehrál dva měsíce, v lednové přípravě si pro změnu poranil koleno. Ve chvíli, kdy měl dostávat vyšší herní zátěž, přišel souboj v Karviné…

Vzhledem k boji na třech frontách (liga, MOL Cup, Konferenční liga) se pro Viktorii jedná o značnou nepříjemnost. Kvůli plastice křížového vazu v koleně nemůže dlouhodobě počítat s útočníkem Rafiem Durosinmim, po operaci menisku je záložník Matěj Valenta. Od zimní přípravy je mimo ofenzivní záložník Erik Jirka, kvůli otřesu mozku je na marodce také záložník Jhon Mosquera.

Reklama