Hlavní obsah

Tahoun je pryč, ale na to nemůžeme koukat, říká Ordoš. Olomouc je ale bezradná

MLADÁ BOLESLAV

Olomouc na třetí místo před Jablonec, byť třeba jen dočasně, v pátek neprošla. Střelecká bída Hanáků pokračuje, tři ligové zápasy v řadě nedali gól, jakoby je snad srážela i kauza Bohemians a hrozba trestu... Ani v Boleslavi v bitvě tabulkových sousedů se neprosadili, prohráli 0:2. Bez většího odporu. Tohle, že byl adept na fotbalovou pohárovou Evropu?

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Fotbalisté Olomouce - uprostřed Lukáš Bauer - na hřišti Mladé Boleslavi propadli.

Článek

Nedostal se ani k pořádné  střele. „Nezvládli jsme to, i když ze začátku jsme nebyli horší,“ říkal Michal Ordoš. „Inkasované branky nás srazily do kolen, máme mladé, moc mladé mužstvo,“ poznamenal dále jeden z nejzkušenějších v bezradném celku, jemuž v základu chyběl pro zranění Hořava, v trestu byl Janotka.

A brankáře v polské lize od startu jara straší kanonýr Hubník, podzimní lídr olomouckého týmu.  „To víte že jako tahoun chybí. Dvanáctigólový útočník... To musí být znát. Ale nevrátí se, je pryč. Musíme se s tím vyrovnat sami, porvat,“ pravil Ordoš a jen krčil rameny nad výkonem v páteční předehrávce. „Neměli jsme jedinou šanci,“ podotkl.

„A po jejich brankách jsme úplně vypadli ze hry, chyběla rvavost,“ kroutil hlavou kouč hostů Zdeněk Psotka.

Kulič: To bylo potřeba

Zato domácí se nadechli znovu k tažení na poháry, jsou bod za Olomoucí. Na rozdíl od ní se po dvou bitvách, v nichž vyšli naprázdno, zbavili nemohoucnosti a trefili se. „To bylo po nepovedených zápasech potřeba,“ oddechl si muž utkání Marek Kulič, který připravil obě branky.

„Dotáhli jsme se k Olomouci, Evropu jsme vyhlásili jako cíl, jdeme za ním. Máme šanci i v domácím poháru, čeká nás sice Plzeň, ale jsme schopni porazit každého,“ velel do dalších bojů.

Reklama

Související témata: