Hlavní obsah

Tak přece! Stanciu je na odchodu ze Slavie, míří hodně daleko

Aktualizováno

Fanoušci sešívaných rádi nebudou. Fotbalová Slavia nejspíš týden před startem jarní sezony přijde o svého špílmachra. Rumunský záložník Nicolae Stanciu by měl zamířit do čínského Wu-chan Three Towns. Informaci přinesl server iDnes a zprávy ze zákulisí ji potvrzují. Čeká se, až ji potvrdí pražský klub. K definitivní dohodě mělo dojít po maratonském jednání hluboko po půlnoci ze středy na čtvrtek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nicolae Stanciu nejspíš brzy svlékne sešívaný dres...

Článek

Poplach nastal veliký. Agentka hráče Anamaria Prodanová doma v Rumunsku koncem prosince vypustila informaci, že Nicolae Stanciu by mohl změnit dres. Jeho přestup označila za žhavý.

Rozruch postupně utichl, špílmachr absolvoval se Slavií dlouhé zimní soustředění v Portugalsku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kristoffer Zachariassen z Ferencvárose a Nicolae Stanciu ze Slavie Praha.

Klid byl ovšem jen zdánlivý. „Zájemci o Stanciua jsou v Praze od pondělka. Jedná se," dostal Sport.cz v týdnu čerstvou informaci.

Teď se zákulisní zpráva potvrzuje. Finální jednání bylo na programu od středečního poledne - a skončit mělo až někdy o půl druhé v noci...

Rumunský drahokam sešívaných míří daleko, jedná se o Wu-chan Three Towns, nesmírně ambiciozního nováčka elitní čínské soutěže. Stanciu ještě musí projít lékařskou prohlídkou. Vedení Slavie údajně obměkčila lukrativní nabídka atakující 100 milionů korun. Tedy ve výši, kterou za něj musela zaplatit při koupi před dvěma a půl lety.

„Snažil jsem se přes Vánoce být co nejvíc s rodinou, manželkou a dcerou. Ale bylo to krátké, jenom jedenáct dní, protože dva dny jsem ztratil cestováním do Rumunska a zpátky. Ale užil jsem si to, potřeboval jsem čas strávený s rodinou a přáteli," řekl Stanciu klubovému webu během soustředění v Portugalsku.

Sešívaní zatím všechny zájemce o jeho služby odmítali. Dokonce i Galatasaray Istanbul, který byl ochoten složit až 115 milionů korun.

Paradoxem je, že Stanciu teď míří do Wu-chanu, tedy čínského města, odkud se v roce 2019 začal šířit do světa koronavirus... Pokud bude transfer potvrzen, sešívaní se jako náhradu zřejmě budou snažit koupit Kryštofa Daňka, mladý talent z Olomouce.

Reklama