Hlavní obsah

Tecl se chystá uzavřít kariéru. Ve Slavii bude mít novou roli

V téhle sezoně už byl jen náhradníkem, zahrál si sporadicky, zároveň byl ale důležitou duší kabiny. Fotbalový útočník Stanislav Tecl se chystá na poslední zápas za Slavii. Je otázka, zda v neděli proti Mladé Boleslavi v závěrečném kole nadstavby nastoupí. Každopádně poté kariéru v áčku (a pravděpodobně i celkově) uzavře. Šéf červenobílého klubu Jaroslav Tvrdík na sociální síti X oznámil, co vše bude třiatřicetiletý Tecl dělat.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Stanislav Tecl ze Slavie v souboji s Antonínem Křapkou z Bohemians. Archivní foto

Článek

Už loni v létě podepisoval Tecl dvě smlouvy. Roční hráčskou a pak také manažerskou. Měl na starost chod a fungování třetiligového rezervního týmu, zároveň je také členem správní rady Nadačního fondu Slavie. Teď své kompetence rozšíří. K béčku mu přibude kooperace se spřátelenou druholigovou Vlašimí a péče o hráče, již budou na hostování.

„Tohle je pro mě Standa Tecl. Když se klub vrátil ze Slovácka dlouho po půlnoci, všichni šli domů a Standa šel cvičit. Absolutní profesionál,“ vyťukal jako první Tvrdík na sociální síť, když o oblíbenci fanoušků psal.

„V roli letitého kapitána (hráči si je volí) se ukázal jako chytrý, schopný, pracovitý a komunikativní člověk. Obrovská osobnost, symbol. Již nyní pracuje na část úvazku jako manažer B-týmu a v Nadačním fondu Slavie. Bude mít na starosti B-tým, spolupráci s Vlašimí a hráče na hostování včetně jejich rozvoje nebo plánování kariér. Nepochybujeme, že to zvládne,“ dodal Tvrdík.

Rodák z Jindřichova Hradce moc nehrál, ale ostatním šel přístupem i chováním příkladem. Za áčko sešívaných nastoupil poprvé v zářijovém pohárovém utkání v Kroměříži, což byl jediný zápas, kdy byl v základní sestavě. Pak hrál ještě jednadvacet minut v poháru v Hradci Králové, v lize šel do hry z lavičky pětkrát (dohromady odehrál pětašedesát minut). Spíš než v útoku už se pohyboval ve středu zálohy.

„Být mladým hráčem, je Standa přesně tím, komu bych chtěl naslouchat. A mimochodem, od začátku roku jsme v rámci rozvoje nové akademie přijali 8 nových trenérů/manažerů. Na tuto pozici by však Standa vyhrál i výběrové řízení, protože přesně jeho potřebujeme,“ zakončil Tvrdík.

Tecl přišel do Slavie v lednu 2017, v sešívaném dresu slavil čtyři ligové tituly a tři triumfy v domácím poháru. Zahrál si v něm Ligu mistrů a účastnil se i tažení do čtvrtfinále Evropské ligy (dvakrát) a čtvrtfinále Konferenční ligy.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se odehraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Chybět nebude ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetnou s Portugalskem, Tureckem a Gruzií.