Hlavní obsah

Tecla znám od sedmnácti jako velkého útočníka, připomíná mi slavného spoluhráče z ciziny, říká Mareš

Někdejší fotbalový reprezentant Pavel Mareš v pořadu Přímák na Sport.cz nešetří chválou na svého bývalého spoluhráče Stanislava Tecla, který je momentálně s osmi góly nejlepším střelcem Fortuna ligy. „Standu znám už roky, protože když jsem ještě hrál v Jihlavě, tak mu bylo s Matějem Vydrou sedmnáct a byli v áčku,“ vzpomíná 46letý expert.

Kterého slavného útočníka mi připomíná Stanislav Tecl? Povídáme si v PřímákuVideo: Sport.cz

 
Článek

Mareš se octnul v Jihlavě ke konci kariéry a mohl tak Teclovy kvality lépe porovnávat s vlastními zkušenostmi. „Už tehdy jsem ho viděl jako velkého útočníka, protože jsem podobný typ hráče viděl v zahraniční a myslel jsem si, že to bude opravdu velký střelec," líčí ve fotbalovém studiu Sport.cz.

A kdo je tím slavným spoluhráčem? „Alexandr Keržakov," odpovídá moderátorovi Filipu Lejčkovi.

Jak si poradí Slavia bez Schranze? Diskutujeme v PřímákuVideo: Sport.cz

Připomeňme, že Keržakov byl stěžejní postavou ruské reprezentace. Na klubové úrovni hrál v Zenitu Petrohrad, kde byl Marešovým spoluhráčem, poté přestoupil do Sevilly, než se vrátil do ruské ligy.

Proč obrana Slavie tak často chybuje a jak moc jí chybí Holeš? Řešíme v PřímákuVideo: Sport.cz

Ale zpět k Teclovi, který prožívá velmi povedenou část kariéry. „Určitě mu to přeji, protože je to hrozně fajn kluk," říká Mareš. A v čem podle něj spočívají Teclovy přednosti? „Je hrozně silný v soubojích a je charakter, nic nevypustí."

Více najdete ve videu z pořadu Přímák.

Reklama

Související témata: