Hlavní obsah

Teplice přiživují sen i ping-pongem. Trochu jim nahrávají i terény, myslí si Palička

Před poslední třetinou soutěže byly poslední Teplice na odpis, po výhře 1:0 v Liberci se však tři kola před koncem základní části vyšvihly dokonce už mimo barážové pozice. „Nálada v týmu je teď skvělá. Doufám, že to dotáhneme a Teplice zachráníme bez baráže a ligu skončíme už v polovině května," přeje si útočník Václav Sejk.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Václav Sejk z Teplic.

Článek

Přitom v průběhu podzimu byli žlutomodří otloukánkem ligy. Na kontě měli po 16. kole jedinou výhru, v zádech tíživou šňůru sedmi proher za sebou. „Moc šancí jsem jim také nedával a v jednu chvíli bych na jejich záchranu v první lize moc nevsadil, teď jsou však jejich naděje mnohem větší," přiznává fotbalový expert Vlastimil Palička, který teplický tým pozorně sleduje.

Z HFK Olomouc zná teplického kouče gólmanů Petara Aleksijeviče i současného útočníka Filipa Žáka. Právě po jeho akci Teplice U Nisy vstřelily vítězný gól a připsaly si čtvrtý jarní triumf.

„Myslím, že nejde o náhodu. Už na konci podzimu a pak v průběhu jara udělali hodně bodů a vidím za tím spoustu práce. A aniž bych jejich bilanci snižoval, řekl bych, že jim teď trochu nahrávají i terény. Vychází z poctivé obranné fáze, z bloku a hrají na rychlé protiútoky, což uplatnili třeba na Baníku," připomíná Palička cennou výhru v Ostravě.

Velkou zásluhu na teplickém vzestupu přisuzuje kouči Jiřímu Jarošíkovi, jenž tým převzal na konci září. „Beru ho za trenéra moderního střihu," říká Palička. Majitel anglického, skotského, českého i ruského titulu se jako bývalý špičkový fotbalista umí do pocitů svých svěřenců vcítit. V reprezentační pauze vsadil mimo jiné na teambuilding v podobě ping-pongu či badmintonu.

„Nevím, z kolika procent měl vliv na výhru, ale teď to asi budeme dělat pořád," usmívá se Jarošík. „V reprezentační pauze nás ani moc nebylo, protože někdo měl střevní virózu, někdo byl s reprezentací, někomu jsem dal volno, protože byl u porodu. Udělali jsme si zkrátka příjemné odpoledne," dodává. Teplice ještě do konce ligy čeká doma Sparta, v Ďolíčku Pardubice a základní část uzavřou doma s Českými Budějovicemi.

Reklama

Související témata: