Hlavní obsah

Teplice v křeči! Když máme osm standardek a nevytvoříme si šanci, je to špatně, zlobí se Mareš

Praha

Byli na sebe nazlobení. Fotbalisté Teplic totiž odmítli velký krok k záchraně. Přitom si nemohli přát lepšího soupeře. V neděli na Stínadlech proti nim stál Zlín, který šestkrát v řadě prohrál. Podprůměrný, nervózní zápas skončil bez branek. Náskok Severočechů na šestnácté Brno je čtyři kola před koncem první ligy nadále jen čtyřbodový.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva brankář Zlína Stanislav Dostál, Róbert Matejov ze Zlína a Vukadin Vukadinovič z Teplic v utkání 30. kola Fortuna ligy.

Článek

„Chtěli jsme tři body, udělat důležitý krok k záchraně. Asi to bylo pro nás svazující. Když potřebujete zápas zvládnout, vytrácí se lehkost. Máme jen bod, nicméně v naší situaci ho počítat musíme," uvedl trenér Radim Kučera.

Jeho tým si za celé utkání vytvořil jedinou vážnější situaci. Po centru zprava hlavičkoval sedm metrů od branky osamocený Jukl, netrefil se však mezi tyče. „Když máme osm standardek a nevytvoříme si ani jednu pořádnou šanci, je něco špatně. Musíme dál makat a věřit. S negativitou totiž přichází křeč, což by nebylo dobré," podotkl útočník Jakub Mareš, který se vrátil po zranění.

Absentoval od poloviny března, od té doby jeho spoluhráči v osmi utkáních v lize ani jednou nevyhráli. Sérii nezlomili ani proto Zlínu, který prohrál posledních šest zápasů. I proto Severočechy čeká perný finiš.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Diváci na tribuně sledují utkání 30. kola Fortuna ligy v Teplicích.

„Věděli jsme, že Zlín má černou sérii, jenže nemůže prohrávat pořád. Soupeř zůstal v bloku, což bylo na nás účinné. Mohli jsme nakročit k záchraně, takhle to bude pořád o stres, o tlaku. Musíme sbírat bod po bodu a věřit, že soupeři pod námi vyhrávat nebudou," prohlásil Kučera.

Ani Moravané nepřevedli úchvatnou podívanou, remíza z venku je však po neúspěšné šňůře potěšila. S třiceti body na kontě jsou téměř zachráněni. „Ulevilo se nám, na třicet bodů jsme se dlouho nemohli dostat. Věřím, že nám remíza pomůže a začneme zase sbírat body. Osobně si přeju, aby se Teplice zachránily, hrál jsem tady, mým k nim dobrý vztah. Situaci ohledně záchrany mají o dost těžší než my," pronesl útočník Roman Potočný.

„Nebudeme ale předbíhat. Pokud matematická možnost sestupu bude, musíme být pokorní," doplnil kouč Zlína Bohumil Páník, o jehož pozici se v médiích po posledních nezdarech spekulovalo. „Mám něco za sebou, v mojí kariéře mě odvolávali vícekrát. V klubu jsme to brali pozitivním způsobem, nátlak je spíš vytvářený přes tisk," dodal Páník.

Reklama

Související témata: