Hlavní obsah

Teplice získaly brankáře Čtvrtečku, který prodloužil smlouvu ve Spartě

Praha
Aktualizováno

Letenští mají mezi tyčemi přetlak, o mladého gólmana ovšem nechtějí přijít. Brankář Jan Čtvrtečka prodloužil kontrakt ve fotbalové Spartě do roku 2024. Příští dvě sezony bude působit na hostování v Teplicích, kde už odchytal jarní část uplynulého ročníku. Po dohodě obou klubů bude možný i dřívější návrat na Letnou. Na Stínadla se také vrátil ofenzivní záložník Denis Laňka z Příbrami.

Foto: FK Teplice

Brankář Jan Čtvrtečka v dresu FK Teplice.

Článek

Spartě roste další talent. Jan Čtvrtečka sbíral zkušenosti na hostováních ve Vlašimi, respektive v Ružomberoku. Letos na jaře se ovšem dvaadvacetiletý brankář rázně propracoval do role teplické jedničky. Na lavičku přitom odsunul zkušeného gólmana se sparťanskou minulostí Tomáše Grigara. Teplice se Čtvrtečkou v brance remizovaly se Slavií, v duelech s Libercem a Olomoucí byl vyhlášen hráčem utkání. Celkem si připsal 10 ligových startů. Na konci sezony chyběl kvůli zranění třísel.

"Honza naplnil naše očekávání, která jsme měli, když v zimě přicházel. Odchytal hodně zápasů a ukázal, že může být velmi dobrým ligovým brankářem. Jsem moc rád, že jsme se se Spartou domluvili na dvouletém hostování s opcí a bude u nás pokračovat," pochvaluje si na klubovém webu sportovní ředitel Štěpán Vachoušek.

Staronovou tváří ve žlutomodrém dresu pak bude univerzál Denis Laňka. Před pěti lety odešel jako osmnáctiletý na přestup do Příbrami a nyní se čtyřiadvacetiletý záložník vrací do mateřského klubu. Působil i v nižších soutěžích na Vyšehradě, v Benešově a Králově Dvoře.

"Denis je naším odchovancem, který si sice prošel bouřlivějším obdobím, ale jsme si jistí, že si srovnal hodnoty a že může být pro náš kádr přínosem. Jeho výhodou je velká variabilita, co se týče postů v sestavě," říká ředitel klubu Rudolf Řepka.

Oba hráči se zapojí do tréninku teplického týmu od pondělí 21. června, kdy příprava žlutomodrých odstartuje.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice