Hlavní obsah

Teplický koncert opět zlákal diváky. Skvělé návštěvy jsou nejcennější odměnou, míní kouč Ščasný

Teplice

Osm tisíc nadšených diváků aplaudovalo na teplických Stínadlech fotbalové show v podání domácího týmu, který bavil tribuny účelnou hrou a nakonec potěšil svoje příznivce pěti góly do sítě pražských Bohemians 1905. Tepličtí mají z postu třetího týmu tabulky na svém kontě po deseti kolech Gambrinus ligy už třicet vstřelených branek, což z nich činí nejproduktivnější mužstvo celé soutěže. A Bosňan Aidin Mahmutovič s deseti trefami vládne tabulce ligových kanonýrů!

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kouč Teplic Zdeněk Ščasný.

Článek

„Nemohu říci nic jiného, než že jsem spokojen. Vyhráli jsme vzhledem k průběhu možná až moc vysoko, ale to fotbal občas přináší. Takže pro Bohemku to je asi krutý výsledek. Byl to celkově hodně zajímavý zápas," pravil teplický trenér Zdeněk Ščasný po duelu, který měl dlouho napínavý náboj a postupně se změnil v kanonádu.

„V prvním poločase nám chyběl větší pohyb, navíc soupeř prokazoval dobrou formu. Důležitý byl druhý gól. Po něm jsem se snažil kluky uklidnit a počítal jsem s tím, že když přidáme třetí branku, vrátíme se k naší hře, a to se splnilo. Ale naše výrazné vítězství se nerodilo vůbec lehce. O to víc si jej vážím. Kluci si museli hodně hrábnout. Bohemka hrála odvážně, ve středu hřiště byla silná," rozebíral kouč. „Občas jsme soupeře pustili do protiútoků, když jsme neudrželi míč. I naši defenzivní hráči chtěli směřovat dopředu. Pro diváky je to asi pěkné, ale pro trenéra složité," mínil Ščasný.

Jak vnímá teplickou podzimní jízdu? „Euforie je dobrá a je v mužstvu cítit. Ale snažím se hráče upozorňovat, aby do každého zápasu nastupovali s plnou zodpovědností. Potřebné je udržet tým v napětí s vědomím, že ne všechny soupeře asi přehrajeme. Přesto hodláme v dosavadních výkonech pokračovat a uvidíme, na co to bude stačit," rozjímal kouč před třítýdenní ligovou pauzou.

Euforii Ščasný nepodléhá

„Jelikož jsme vypadli z domácího poháru, který pokračuje pro řadu ligových týmů příští sobotu, budeme mít čas na odpočinek a plánujeme i nějaký přátelský zápas. Takže klasika," naznačil Ščasný.

O mistrovských snech Teplic zatím odmítá polemizovat. „Při vší skromnosti řeknu, že jsem zkušený na to, abych podléhal předčasné euforii. V momentě, kdy si začnete myslet, že něco umíte, přijde ustrnutí. To platí obecně, nejen ve fotbale," filozofoval trenér.

„Nehledím na to, jestli má někdo před námi v tabulce náskok jeden, dva nebo více bodů. Jen nás těší fakt, že jsme kousek od špice, ale to je všechno. Jsem ve spojení se šéfem klubu panem Hrdličkou i s majitelem a díváme se na to úplně stejně. Nejcennější odměnou jsou pro nás skvělé návštěvy. Lidem se sluší za to poděkovat a jen si můžeme přát, aby chodili dál," zakončil Ščasný.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.