Hlavní obsah

Těší mě, že jsme proti Slovácku nebyli za ořezávátka, radoval se karvinský trenér Páník

Karviná

Do kolonky zápasů bez vítězství přidali fotbalisté Karviné dvanáctou položku, tentokrát byli ale za domácí remízu rádi. Proti Slovácku nastoupili po dvoutýdenní karanténě a třetí tým tabulky oloupili o body remízou 2:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Bohumil Páník. Archivní foto

Článek

„Ta remíza je úspěch. Sice jsme nastřelili tyčku, ale nebudu říkat, že jsme mohli vyhrát. To by byla hloupost," řekl trenér Karviné Bohumil Páník, jenž si proti týmu z Uherského Hradiště odbyl zápasovou premiéru.

V Olomouci, kde Slezané hráli po jeho příchodu k týmu poprvé, chyběl vinou covidu, další dvě utkání (s Baníkem a na Bohemians 1905) byla odložena kvůli nákaze v týmu. „Trénovali jsme po karanténě rozdělení do čtyř barevných skupin. V první byli zdraví hráči, ve druhé ti, co jsou na tom hůře a v těch dalších dvou byli sotva použitelní a tací, kteří se dvakrát proběhli po hřišti a už nemohli," popisoval přípravu na Slovácko Páník.

Také střídání bylo tentokrát podřízeno především fyzické kondici. „Přestože jsme šli do vedení, první půli jsme doslova přežili. Proto jsme v půlce změnili systém. Někteří kluci pak začali odpadávat, ale střídající hráči nám hodně pomohli. Všichni čtyři, kteří tam šli, ukázali, že mohou být v základu. Dokázali jsme výkon vytempovat a nebyli jsme za ořezávátka. To mě hodně těší," poukázal Páník.

Potěšen nebyl naopak trenér Slovácka Martin Svědík. Jeho tým vyhrál šest zápasů v řadě, včetně duelu na Baníku či v Mladé Boleslavi, vůbec se proto nečekalo, že by Slovácko mohlo zaškobrtnout na hřišti poslední Karviné. Která se navíc do ligových bojů vracela po dvoutýdenní covidové pauze.

Ale stalo se. První šok pro favorita přišel v 11. minutě, kdy Papadopulos přizvedl centr Křapky a brankář Nguyen se za míčem jen ohlédl. Druhý pak devět minut před koncem, kdy Túlio vyplaval za obranou a zúročil pas Qoseho k vyrovnání na 2:2.

„Začali jsme velmi špatně, kombinace byla hrozně zdlouhavá a hráli jsme za mě příliš profesorsky," zlobil se trenér Slovácka Martin Svědík. Zlepšení a otočka ve skóre přišla i díky střídajícímu Ciciliovi, jenž šel do hry už ve 34. minutě. „Podařilo se nám vytvářet šance a otočit skóre, ale místo toho, abychom soupeře dorazili, jsme pro mě nepochopitelně úplně přestali hrát," podivoval se Svědík.

„Ne, že bychom spoléhali na to, že Karviná fyzicky odpadne, ale trochu jsme se o tom bavili. Čekali jsme, že druhý poločas bude vyhovovat spíše nám. Asi přišlo nějaké uspokojení, zalezli jsme a čekali na gól. To byla velká chyba," připustil Milan Petržela, jenž v Karviné odehrál 436 zápas v české nejvyšší soutěži a dorovnal na čele historické tabulky Stanislava Vlčka.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava